Stiri Actuale de ultima ora

Romania, printre sustinatorii marsului Gay Pride de la Budapesta

Budapest Pride are loc pe 23 iulie in capitala Ungariei. Evenimentul se desfasoara in cinstea “luptei pentru drepturi civile, egalitate in fata legii in cazul lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transgenderilor si travestitilor.

Anul acesta, 42 de tari au anuntat oficial ca sustin Budapest Pride si au dat publicitatii o declaratie comuna de sustinere. Documentul a fost semnat de ambasadele respectivelor tari in Ungaria. Printre cele 42 de tari figureaza si Romania.

“Cu ocazia celei de a 27-a editii a Festivalului Budapest Pride, noi, ambasadele si institutele culturale mai jos mentionate, ne exprimam sustinerea deplina fata de comunitatea lesbiana, gay, bisexuala, transgender, travestita si intersex. Ne exprimam solidaritatea cu lupta lor pentru drepturi egale si nedescriminare, libertate de expresie si dreptul la intrunire” – se arata, printre altele, in scrisoarea de sustinere semnata inclusiv de Romania.

Organizatorii mizeaza pe o prezenta record la editia din acest an. Potrivit presei maghiare, Budapest Pride nu poate avea traseul traditional, de la editiile trecute, pentru ca o miscare extremista a rezervat deja acel traseu pentru ziua de sambata, pentru un gen de contra manifestatie.

Citeste  Rompetrol Rafinare a avut pierderi colosale in 2020

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *