Stiri de ultima ora din Politica

Dupa 3 ani, Dragnea inculpat in dosarul Tel Drum

Pana acum, fostul sef PSD avea calitatea de suspect in acest dosar. Acum Directia Nationala Anticoruptie l-a inculpat pe Liviu Dragnea pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu cu obtinerea de foloase si instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit documentelor prezentate de DNA, exista probe care arata ca din grupul infractional organizat initiat de Dragnea ar fi facut parte functionari din administratia locala si persoane din mediul de afaceri. In plus, in acest dosar, s-a dispus declansarea actiunii penale si fata de administratori ori reprezentanti ai firmei SC Tel Drum SA si ai altor societati comerciale.

Unul dintre scopurile grupului infractional organizat ar fi fost ca firma Tel Drum SA sa castige un contract de reabilitare a 55 km de drum judetean din Teleorman, DJ 701, in valoare de 114.263.011 lei, din care 13.772.603 euro proveneau din fonduri europene. Prejudiciul este de aproape 32 de milioane de lei.

Citeste  Rovana Plumb, propunerea lui Dancila, ne-a facut de rusine in Europa

„Sub coordonarea si decizia inculpatului Liviu Nicolae Dragnea, in cadrul grupului, functionarii publici ar fi actionatiîn interesul unor societati private. Pentru functionarea grupului ar fi fost necesara privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Judetean Teleorman, prin persoane interpuse, in patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achizitionarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare si atribuirea, in mod discretionar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din judet catre Tel Drum SA. SC Tel Drum SA ar fi fost principala societate comerciala din grup, capitalizata masiv si folosita la obtinerea contractelor de lucrari, pentru distribuirea capitalului catre celelalte societati comerciale si membrii grupului, pentru achizitionarea de bunuri mobile si imobile care sunt folosite de membrii grupului, pentru a transfera dreptul de proprietate asupra bunurilor mobile si imobile către aceiași membri”, precizeaza comunicatul DNA.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *