Stiri de ultima ora Mondene

Eurovision 2023: Romania va concura in a doua semifinala la Liverpool

Reprezentantul Romaniei la concursul muzical Eurovision 2023 va fi ales in data de 11 februarie, in cadrul finalei Selectiei Nationale.

Tragerea la sorti pentru desemnarea tarilor participante in cele doua semifinale ale Eurovision 2023 a avut loc aseara la Liverpool, orasul in care se va desfasura competitia muzicala de anul acesta. Desi Ucraina a castigat Eurovisionul anul trecut, din motive de razboi, invingatorii nu pot organiza acasa editia din acest an, asa ca a fost aleasa Marea Britanie pentru a gazdui competitia.

Romania va intra in concurs in prima parte din a doua semifinala, in data de 11 mai, iar piesa care va reprezenta tara noastră va fi desemnata exclusiv prin votul publicului, in data de 11 februarie, in finala Selectiei Nationale, transmisa in direct la TVR.

Reprezentantii din Armenia, Cipru, Romania, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia, Polonia vor urca pe scena alaturi de Romania in a doua semifinala.

In prima semifinala, din data de 9 mai, vor concura piese din 15 tari.

Anul acesta, la a 67-a editie a concursului Eurovision, participa 37 de tari. Dintre acestea, doar 31 vor concura in semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision. Restul de sase, Ucraina – in calitate de castigatoare a editiei 2022, impreună cu celelalte asa-numite „5 mari” tari platitoare participante (Franta, Germania, Italia, Spania si Regatul Unit) nu concureaza in semifinale, fiind calificate direct in marea finala din 13 mai 2023.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns