Rompetrol Rafinare a avut pierderi colosale in 2020
Stiri Actuale de ultima ora

Rompetrol Rafinare a avut pierderi colosale in 2020

Rompetrol Rafinare este membra a KMG International si a inregistrat in primele 9 luni ale anului 2019 o cifra de afaceri bruta de 2.5 miliarde de dolari. Aceasta cifra este in scadere fata de cifra inregistrata in aceeasi perioada in anii precedenti.

   Motivul pentru care a fost inregistrata aceasta pierdere

Scaderea colosala se datoreaza pandemiei generate de coronavirus si din cauza volatilitatii din piata petrolului.

“Rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a înregistrat o scădere, până la un negativ de 21,6 milioane de dolari, iar rezultatul net consolidat a consemnat o valoare negativă de 156 de milioane dolari”, mentioneaza compania.

Activitatea rafinariei Petromidia Navodari a fost oprita in perioada martie – aprilie pentru a se efectua revizia generala, o masura care este obligatorie si este necesara pentru asigurarea functionarii unitatilor de productie in siguranta si eficienta.

Valoarea totala a exporturilor care au fost realizate in perioada ianuarie – septembrie 2020 de rafinariile Petromidia, Vega si Diviza de Petrochimie a Rompetrol Rafinare s-a ridicat la 468 de milioane de dolari. Valoare care a fost in scadere fata de exporturile in primele 9 luni din anul 2019 care s-au ridicat la 1.15 miliarde de dolari.

Citeste  Prima scoala gratuita de DJ. Afla ce implica.

“Rafinăria Petromidia a continuat programele de optimizare a proceselor de producţie (creşterea capacităţii de procesare împreună cu creşterea productivităţii de produse valoroase, reducerea pierderilor tehnologice, optimizare reţetelor de materii prime, etc.) şi eficientizare a costurilor de operare (eficienţă energetică şi reducerea costurilor de procesare), programe începute în anul 2014 şi continuate până în prezent”, se arata in comunicat.

Zona de distributie este alcatuita de Rompetrol Downstream, Rom Oil, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas si toate au fost afectate de scaderea cu aproape de 30% in comparatie cu aceasi perioada a anului trecut.

Principalii actionari Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International in proportie de 54.63% – direct si indirect si Statul Roman, prin Ministerul Economiei, al Energiei si al Mediului de Afaceri in proportie de 44,7 %.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns