Stiri Actuale de ultima ora

Astazi 22 martie 2019 este ziua mondiala a Apei.

 

Ziua mondiala a Apei este astazi 22 martie 2019 sub sloganul “ Nu lasa pe nimeni in urma”.

Organizatia Natiunilor Unite ( ONU) a decretat in anul 2010 ca accesul la apa potabila este un drept uman. Asadar Ziua Mondiala A Apei este sarbatorita anual pe data de 22 martie. In acest an, minunata zi are si un slogan “Leave No One Behind/ Nu lasa pe nimeni în urma”.

Ziua Mondiala a Apei a fost impusa de ONU in anul 1993. Acesta reprezinta ocazia de a reflecta la importanta consumului de apa curata din surse sigure dar si la modalitatile prin care anumite persoane, nu la fel de norocoase pot obtine acces mai usor la o sursa de apa potabila.

Cu siguranta cererea de apa la nivel Mondial se va modifica avand in vedere cresterea demografica, cea a dezvoltarii economice si a evolutiei modurilor de consum. Se presupune ca acesta crestere va fi undeva de 20 – 30% pana in anul 2050 fata de prezent.

Citeste  Targul de Craciun din Piata Constitutiei a fost deschis

Accesul deficitar de apa potabila dar si lipsa serviciilor de reciclare a apei uzate menajere afecteaza grav populatia.  In fiecare an sunt inregistrate aproximativ 780.000 de decese din cauza apei.

Tototdata in anul 2015 aproximativ 844 de milioane de persoane nu aveau acces la apa potabila si doar 39% din populatia mondiala dispunea de servicii de reciclare a apei uzate. Sursele de poluare a apei sunt: materiile fecale, pesticidele, nitratii din agricultura dar si substantele poluante.

In tarile mai putin evoluate oamenii se confrunta frecvent cu acesta problema. Nu au acces la apa potabila si sunt obligati sa se aprovizioneze cu apa de la vanzatorii ambulanti.

Este o situatie alarmanta avand in vedere faptul ca avem nevoie de apa pentru a putea trai. Este un subiect care trebuie tratat cu prioritate si sa se incerce rezolvarea situatiei cat mai repede posibil.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *