Stiri Internationale de ultima ora

Folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8 este suspendata. Accidentul aviatic Ethiopian Airlines este principala cauza.

Utilizarea avioanelor Boeing 737 Max 8 este suspendata, dupa accidental aviatic in care au murit 157 de persoane.

Dezastrul aviatic care s-a petrecut in aceasta duminica este al doilea in ultimile patru luni cu aceasta aeronava. In anul 2018,mai exact in luna octombrie un avion al companiei Lion Air s-a prabusit in mare. Acesta se afla in apropierea capitalei Indoneziei, Jakarta. La bordu acetsui avion se aflau 189 de persoane si din pacate, nu a existat niciun supravietuitor.

Compania Ethiopian Airlines a delcarat  in cursul zilei de luni “ „În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine”. „Încă nu ştim cauza accidentului, dar am decis să luăm toate măsurile de siguranţă posibile”.

China a luat decizia de a suspenda activitatea acestor tipuri de aeronave. Cu toate astea cauza accidentului nefericit a ramas necunoscuta. Compania Cayman Airlines a suspendat si ea activitatea avioanelor Boeing 737 Max 8.

In cursul zilei de duminica, un alt avion care se indrepta spre Nairobi s-a prabusi la sase minute dupa decolare. Zborul Ethiopian Airlines ET 302 circula de la Addis Ababa spre Nairobi. Acesta s-a prabusit intr-un camp din apropierea satului Tulu Fara, mai exact la 60 de kilometrii de capitala Etiopiei. Statele Unite au mentionat ca vor trimite o echipa care sa investigheze cauza prabusirii aeronavei Ethiopian Airlines ET 302.

Intr-un comunicat de presa s-a mentionat „Suntem în contact cu Departamentul de Stat şi plănuim să asistăm investigaţia autorităţilor civile aviatice din Etiopia”.

Aceste incidente nefericite ar trebui tinute cat mai mult sub control. Tewolde GebreMariam, CEO-ul companiei aeriene a declarat „Este un incident recent, așa că nu am putut stabili deocamdată cauza prăbușirii avionului. După cum am spus, este un avion nou-nouț, fără probleme tehnice evidente, iar la bord se afla un pilot senior, experimentat”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns