China face amenintari serioase dupa ce Pelosi a ajuns in Taiwan
Stiri Internationale de ultima ora

China face amenintari serioase dupa ce Pelosi a ajuns in Taiwan

China a reactionat dupa ce presedinta Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi a ajuns in Taiwan. Partidul communist a criticat vizita lui Pelosi in Taiwan.

Vizita lui Pelosi este o incalcare grava

Ministerul de externe chinez sustine ca vizita lui Nancy Pelosi in Taiwan incalca principiul unei singure Chine si are un impact asupra fundamentului politic.

„Încalcă grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei. Subminează grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan și trimite un semnal grav greșit forțelor separatiste pentru „independența Taiwanului”, a transmis MAE chinez.

China mai este de parere ca Statele Unite si-a luat un angajament clar cu privire la stabilirea relatiilor dimplomatice „Nu există decât o singură China în lume, Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei, iar Guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legal care reprezintă întreaga China.” au mai transmis acestia.

„China se opune mereu vizitei în Taiwan a membrilor Congresului SUA, iar executivul american are responsabilitatea de a opri o astfel de vizită. Deoarece Președintele Pelosi este liderul în exercițiu al Congresului SUA, vizita și activitățile ei în Taiwan, indiferent de formă și din orice motiv, reprezintă o provocare politică majoră”, a mai spus ministerul de externe chinez.

Citeste  Seceta a dus la stergerea unui lac din Chile de pe harta.

China nu s-a lasat mai prejos si a facut amenintari serioase „Aceste mișcări, precum jocul cu focul, sunt extrem de periculoase. Cei care se joacă cu focul vor pieri din cauza lui”.

„China va lua cu siguranță toate măsurile necesare pentru a-și proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială ca răspuns la vizita Președintelui Camerei Reprezentanților din SUA. Toate consecințele care decurg din aceasta trebuie suportate de partea SUA și de forțele separatiste pentru „independenței Taiwanului”, a mai transmis MAE chinez.

Bineinteles ca o reactie a avut si Partidul Comunist din Taiwan  „China trebuie să fie și cu siguranță va fi reunificată. Orice activitate care urmărește „independența Taiwanului” va fi distrusă de puternicele forțe anti-secesiune și pro-reunificare ale poporului chinez”,  s-a aratat intr-un comunicat de presa.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns