Stiri Internationale de ultima ora

De astazi, in Franta masca e obligatorie in toate spatiile inchise

Initial, presedintele Emmanuel Macron anuntase data de 1 august pentru aplicarea acestei decizii. Dar obligativitatea mastii a fost devansata din cauza numarului mare de noi cazuri COVID-19.

Nimeni nu va mai putea intra fara masca in magazine,supermarket-uri, banci, teatre, cinematografe, sali de sport si parcari acoperite. De asemenea, masca este obligatorie pentru personalul din restaurante si de la terase, iar clientii sunt obligati sa poarte masca in interior.

In cazul in care e cineva gasit fara masca intr-un spatiu inchis, va fi amendat cu 135 de euro.

Tot de saptamana aceasta, in aproape toata Spania va fi obligatorie masca, atat in spatii inchise, cat si afara. Singurele exceptii sunt Madrid si Canare. Spania se confrunta cu sute de noi focare de coronavirus. Cea mai afectata zona este Catalonia, unde au fost reinstituite o multime de restrictii.

Majorca, dezamagirea turistilor

In faimoasa statiune Magaluf, candva paradisul turistilor, e pustiu acum. Spre dezamagirea strainilor veniti aici in vacanta. Multe baruri si cluburi de noapte au fost inchise ori au program mai scurt si se inchid la ora la care, in anii trecut, distractia de-abia incepea. In restaurante, pe terase si in toate localurile unde s-ar putea crea aglomeratie autoritatile fac controale peste controale, pentru a vedea daca patronii respecta masurile de protectie. Au fost date nenumarate amenzi, iar nivelul minim al sanctiunilor financiare, pentru patroni, este de 10.000 de euro.

Citeste  Tornadele fac prapad in SUA: zeci de morti si pagube imense

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns