Tehnologiile de care masina ta trebuie sa aiba parte
Stiri de ultima ora Auto

Tehnologiile de care masina ta trebuie sa aiba parte

Pasionatii de masini sunt tot mai atrasi de tehnologiile de care o masina ar trebui sa aiba parte. In mod cert exista un interes tot mai mare pentru masinile inteligente.

Cele mai interesante aplicatii mobile conectate cu masina

Producatorii de masini premium pun la dispozitia soferilor aplicatii care sa le permita sa vada daca au un geam deschis, o usa deschisa la masina sau sa le poata inchide sau deschide de la distanta.

Apple CarPlay si Android Auto

Este una dintre cele mai apreciate dotari pe care o masina o poate avea. Cu ajutorul acestui sistem poti avea acces la aplicatiile din telefonul mobil pe display-ul masinii. Vei putea folosi Waze sau orice alta aplicare pentru navigare, poti citi mesajele, e-mailurile sau sa asculti melodiile pe care le ai in telefon.

Autopilot adaptiv

In urma cu cativa ani doar cateva modele de top de la BMW si Mercedes-Benz ofereau cruise pilot automat adaptiv.  In prezent fiecare brand are cel putin un model in gama care sa ofere aceasta functie atat de importanta. Este un sistem important deoarece va transforma masinile in vehicule fara soferi.

Foarte multi senzori si o camera care monitorizeaza in permanenta drumul si traficul va pastra masina in deplina siguranta in plus viteza de deplasare poate fi stabilita de catre sofer.  In cazul in care se va apropia de un alt vehicul masina va incetini si va mentine o distanta de siguranta fata de aceasta.

Imagini 360 de grade

Foarte multe masini nu mai ofera o imagine de la camera de marsarier ci o imagine complexa la 360 de grade. Vrei sa stii unde sunt montate cele 4 camere cu care este dotata masina? Ei bine, una este in partea din fata in zona grilei, una in partea din spate pe hayon sau portbagaj si cate o camera sub cele doua oglinzi laterale.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns