3 lucruri pe care un sofer experimentat le-ar spune unui sofer incepator
Stiri de ultima ora Auto

3 lucruri pe care un sofer experimentat le-ar spune unui sofer incepator

Visul oricarui tanar modern care se apropie de varsta de 18 ani si al familiei sale e sa obtina permisul de conducere si sa se urce la volanul masinii pe care si-o doreste. Chiar daca la aceasta varsta nu e suficient de experimentat, a devenit o traditie, dar si o necesitate existenta unei masini pe cap de familie.

Iar in acest fel, de exemplu, acolo unde parintii au deja o varsta si sunt tematori cu privire la reactia lor cand urca la volanul masinii, acest aspect cade in sarcina urmasilor care par sa-si insuseasca mai bine ce e de facut si care par a avea toate abilitatile necesare pentru a finaliza cu succes scoala de soferi.

Soferii experimentati ofera totusi cateva sfaturi de-a dreptul utile incepatorilor, ce pot fi lecturate in cele ce urmeaza.

Fii pregatit sa faci si sa inveti cat mai multe din chestionare auto de categoria B

Ca si la scoala obisnuita, aceste chestionare auto de categoria B sunt menite sa evidentieze anumite situatii practice si informatii care vor duce la un condus responsabil. Daca la scoala unele materii sunt mai putin importante si utile in viata de zi cu zi, in trafic pot aparea zilnic nenumarate provocari noi, situatii pe care de altfel le poti intalni si in aceste chestionare si care te pot invata cum sa reactionezi corespunzator. Asadar sunt strans corelate cursurile de sofat, ghidul rutier si realizarea de chestionare auto, ce formeaza un sofer bun.

Cunoaste-ti masina in detaliu

Multi elevi la scoala auto au deja in plan sa conduca o anumita masina dupa luarea permisului de conducere. De aceea, unii recomanda ca masina pe care se face practica sa fie cea care va fi condusa ulterior. Dar nu de fiecare data acest lucru e posibil. Marea majoritate a masinilor moderne au un sistem de operare intuitiv comparativ cu cele clasice (aici vorbim inclusiv de cutia automata versus cea manuala).

Dar profesionistii afirma ca, pe termen lung, practica pe o masina traditionala duce la insusirea mai multor capacitati ce permit viitorul sofer sa se adapteze mai usor oricarui automobil cu care va avea contact.

Prin urmare, este esential ca masina din timpul scolii sa fie cunoscuta in detaliu, mai ales din punct de vedere tehnic, pentru a face fata mai usor provocarilor de dupa scoala.

Invata alaturi de un profesionist

Niciunui sofer incepator nu ar trebui sa-i fie teama sau rusine sa ceara sfaturi de la un profesionist, chiar si in afara lectiilor pe care le urmeaza la scoala, inclusiv ulterior obtinerii permisului de conducere.

Lectiile practice efectuate la volanul masinii de exemplu, vor fi facute intr-o zona pe care viitorul sofer o cunoaste relativ bine. Dar cand vine vorba de orasele mari sau de un drum lung, lucrurile se pot complica. Asa ca e nevoie de mult mai multa experienta pentru a conduce in siguranta.

De aceea, Specialistii recomanda realizarea unor sedinte extra de condus alaturi de un sofer experimentat de la care se pot invata trucuri si sfaturi esentiale pentru a reactiona cu usurinta in situatii neprevazute.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns