Ghimpele
Stiri Lifestyle de ultima ora

Produsele antirid: cum le alegi pe cele potrivite pentru tine

Urmele pe care trecerea timpului și stilul de viață le lasă asupra chipului pot varia de la o persoană la alta, dar unul dintre acestea este întotdeauna apariția ridurilor. De aceea, ideal ar fi să ne creăm o rutină antirid corectă, de preferat încă de la vârste tinere. Asta presupune în primul rând alegerea produselor potrivite. Dar cu atâtea opțiuni pe piață, cum știi care dintre acestea  reprezintă cea mai bună alegere pentru tine? Ți-am pregătit câteva sfaturi care cu siguranță îți vor ușura alegerea.

Ține cont de tipul tău de ten și de nevoile sale specifice

Cunoașterea tipului de ten este un pas esențial în alegerea produselor antirid potrivite. Există, în general, patru tipuri de ten: normal, uscat, gras și mixt. Un produs special formulat pentru tipul de ten pe care îl ai va acționa mai bine decât unul destinat unui ten cu nevoi complet diferite.

Pentru persoanele cu piele sensibilă, ar trebui să se aleagă produsele antirid care nu conțin parabeni, parfumuri sau alte ingrediente care pot irita pielea. Persoanele cu piele grasă pot dori să aleagă produse cu o formulă non-comedogenică pentru a preveni apariția acneei. Cele cu piele uscată ar trebui să caute produse care au proprietăți hidratante și hrănitoare pentru a combate deshidratarea și aspectul tern al pielii.

Citeste  Etape in amenajarea unei bucatarii modern

Alegerea unui produs nepotrivit pentru tenul tău nu doar că nu te va ajuta să obții rezultate dorite, ci chiar ar putea agrava alte probleme ale pielii.[1][3]

Citește cu atenție eticheta produselor

Înainte de a alege un produs antirid, este important să citești cu atenție eticheta acestuia. În acest fel, vei afla exact ce ingrediente conține. Caută în special produse cu ingrediente precum retinolul, vitamina C, alfa hidroxi acizii, peptidele, acidul hialuronic sau niacinamida. Toate sunt ingrediente apreciate pentru efectele lor pozitive asupra aspectului tenului.

De exemplu, retinolul, o formă a vitaminei A, este cunoscut pentru capacitățile sale de a stimula producția de colagen. Colagenul este o proteină care oferă fermitate și elasticitate pielii. Prin stimularea producției de colagen, retinolul poate reduce semnificativ aspectul ridurilor și poate îmbunătăți textura și tonul pielii. Vitamina C este un antioxidant puternic care protejează pielea de daunele cauzate de radicalii liberi și de radiațiile UV. Peptidele sunt fragmente de proteine care pot penetra adânc în piele, promovând producția de colagen și elastină. Alfa hidroxi acizii pot exfolia delicat pielea, eliminând celulele moarte de la suprafață și promovând regenerarea celulară. Niacinamida este un antioxidant puternic, care previne pierderea apei din piele și îmbunătățește elasticitatea acesteia.[2][3]

Citeste  O noua moda: manechine stirbe

Pe site-ul Dr.Max poți comanda produse de la Farmec special create pentru a ameliora aspectul ridurilor și care conțin ingrediente precum cele menționate mai sus.

Alege produse antirid cu factor de protecție solară

Unul dintre cei mai mari factori de risc în ceea ce privește îmbătrânirea pielii este expunerea la soare. Razele ultraviolete (UV) pot cauza riduri și pot accelera procesul de îmbătrânire a pielii. Prin urmare, este esențial ca produsele antirid să conțină un factor de protecție solară (SPF) pentru a proteja pielea împotriva daunelor solare, în special dacă obișnuiești să petreci mult timp în aer liber.

Alege un produs cu SPF minim 15. De preferat ar fi să folosești unul SPF 30 sau chiar mai ridicat.[3]

Cere sfatul unul specialist

Este întotdeauna o idee bună să discuți cu un dermatolog înainte de a începe orice nou regim de îngrijire a pielii. Un dermatolog poate oferi sfaturi personalizate despre ce tip de produs antirid este cel mai potrivit pentru tine. El va evalua în mod adecvat nevoile și problemele pielii tale și îți va putea recomanda produsele care vor oferi cele mai bune rezultate.

Citeste  De ce tot mai mulți români aleg cimitirele private în locul celor publice

Alegerea produselor antirid potrivite este un proces în care trebuie să ții cont în primul rând de nevoile tenului tău. Contează, de asemenea, ce ingrediente conțin produsele respective și, în funcție de tipul acestora, cât de ridicat este gradul de protecție solară pe care îl oferă. Ține cont de aceste criterii, dar și de recomandările specialiștilor, și cu siguranță vei găsi produsele perfecte pentru tine.

Bibliografie:

  1. „How to Select Anti-Aging Skin Care Products”, American Academy of Dermatology Association, 2023, www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/selecting-anti-aging-products. Accessed 27 July 2023.
  2. Lewsley, Joanne. „Which Anti-Aging Products Work Best, and When Should You Start Using Them?”, Medical News Today, 8 Feb. 2022, www.medicalnewstoday.com/articles/when-to-start-using-anti-aging-products. Accessed 27 July 2023.
  3. „Wrinkle Creams: Your Guide to Younger Looking Skin”, Mayo Clinic, 2023, www.mayoclinic.org/diseases-conditions/wrinkles/in-depth/wrinkle-creams/art-20047463. Accessed 27 July 2023.
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns