Stiri Lifestyle de ultima ora

Cum sa fiti mai sanatosi in 2020

Iata cateva recomandari, pentru minte, trup si suflet, pe care le fac cercetatorii israelieni.

  1. O altimentatie sanatoasa

Daca ne hranim cum trebuie, starea noastra mentala si emotionala se imbunatateste. Deficienta de anumite vitamine din gama B-urilor, de acizi grasi omega-3, de vitamina D si de zinc si magneziu e asociata cu depresia. O putem contracara cu cereale integrale si legume cu frunza verde inchis. Lista e lunga, dar iata cateva dintre alimentele indicate: scoici, stridii, alte fructe de mare, carne organica, salata, ardei, broccoli, conopida, varza, gulii.

  1. Somnul odihnitor

Somnul odihnitor e deosebit de important pentru sanatatea mentala. Cei care se trezesc de multe ori pe noapte pot avea probleme cognitive. In cazul insomniacilor, se recomanda relaxarea musculara, rugaciunea, meditatia si gandirea pozitiva. De asemenea, anumite tipuri de muzica relaxanta sau chiar privirea unor imagini relaxante, cu 20 de minute inainte de a merge la culcare ajuta la trecerea mai rapida de la starea de veghe la cea de odihna. Organele vitale – inima, ficat, creier, plamani – au nevoie de somn pentru a se reface si pentru a functiona optim. Din cauza grijilor si a activitatilor noastre, avem obiceiul de a neglija somnul. Una dintre rezolutiile pentru 2020 ar trebui sa fie “sa dormim suficient” !

  1. Mai mult sport

Indiferent de anotimp, e important sa stam in aer liber si sa facem miscare. Daca sunteti genul sedentar, care nu face jogging sau nu merge pe bicicleta, sunt bune si plimbarile in aer liber, la pas domol sau mersul pe jos in pas vioi. Dar atentie ! Daca mergeti grabiti spre serviciu sau spre alte activitati, avand in cap programul care urmeaza si ce aveti de facut, mersul pe jos nu are aceleasi efecte. E important sa mergeti pe jos bucurandu-va de ce e in jur, relaxati, si gandindu-va ca e un moment de pauza, pur si simplu de plimbare.

  1. Echilibrul intre obligatii si viata de familie

Pentru a fi sanatosi trebuie sa ne propunem si sa ne echilibram viata. Daca acordam o atentie exagerata problemelor de serviciu in detrimentul vietii de familie sau vietii sociale, efectele negative nu vor intarzia sa apara. Chiar daca ne hranim bine, starea noastra de spirit va avea de suferit. Trebuie sa ne facem timp sa stam cu cei dragi, cu familia, cu prietenii, sa ne avem satisfactii si de alta natura, nu doar profesionale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns