Stiri Actuale de ultima ora

Spitalul Floreasca ramane fara acreditare dupa tragedia in care o femeie a ars pe masa de operatie

Dupa moartea femeii, care a ars in sala de operatie, Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) a decis sa retraga acreditarea Spitalului Clinic de Urgenta din Bucuresti.

Masura a fost luata dupa ce o femeie de 66 de ani, bolnava de cancer pancreatic, a ars pe masa de operatie, intrucat nu s-au folosit dezinfectatii corespunzatori. In momentul in care a fost pus in functiune bisturiului electric, pielea femeii a luat foc, iar corpul i-a ars in proportie de 35-40 la suta. Dupa o saptamana, pacienta a murit.

Conducerea Spitalului Floreasca ar fi trebuit sa anunte autoritatile de resort in termen de 24 de ore de la incidentul din sala de operatie. Au facut-o doar dupa 6 zile, contrar protocoalelor pentru astfel de situatii. La o zi dupa moartea femeii, ANMCS a decis sa retraga acreditarea spitalului. Este o masura administrativa, care nu afecteaza functionalitatea unitatii spitalicesti, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Se vor face o serie de verificari, iar in termen de 5 zile de la suspendare, managerul unitatii trebuie sa prezinte un plan de masuri pentru remedierea elementelor ce au dus la aparitia incidentului. “Masura a fost activata ca urmare a necomunicarii catre ANMCS, in termenul legal de 24 de ore, a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, in care o pacienta a ars pe masa de operatie. Procedura suspendarii acreditarii este activata in premiera, aceasta posibilitatea fiind introdusa in decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare si Functionare al ANMCS “ – precizeaza Ministerul Sanatatii. Guvernul da asigurari ca Spitalul Floreasca va functiona normal si va asigura asistenta medicala de urgenta in perioada sarbatorilor de iarna si dupa.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns