piata imobiliara
Stiri Actuale de ultima ora

Scadere drastica pe piata imobiliarelor

In luna martie a anului 2019 s-a constatat o scadere drastica pe piata imobiliarelor. S-au vandut la nivel national peste 44.560 de imobile, mai exact in scadere cu 14.147 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a realizat o statistica care arata ca in comparatie cu luna februarie a anului 2018 in luna martie a acestui an s-au vandut in intreaga tara cu 3.756 mai multe imobile. Cea care a inregistrat cele mai multe imobile vandute a fost capitala in care s-a vandut 7.619, aceasta a fost urmata de judetul Ilfov de 4.080 de imobile si judetul Cluj cu 2.978 de imobile. Cele mai putine imobile cumparate in aceasta luna au fost inregistrate in judetul Salaj 255, judetul Gorj – 198 si judetul Olt 117.

Totodata la nivel national , numarul ipotecilor a fost de 30.703 , cu 4.740 mai mare decat in luna martie a anului 2018. Cele mai multe ipoteci au fost inregistrate in Bucuresti 8.459 , Timis 2.195 si Iasi 1906. Cele mai putine ipoteci au fost inregistrate in Harghita 62 , in judetul Salaj 66 si in Mehedinti 73 de ipoteci.

Ion Radu Zilisteanu, analist imobiliar a explicat „Acest lucru s-a produs din cauza creditării bancare în primul rând. ROBOR-ul a tot crescut și, în consecință, creditele sunt mai scumpe și mai greu de obținut. Un alt factor care contribuie la această scădere este acela că Banca Națională a României a limitat gradul de expunere, respectiv porția din venituri care poate fi utilizată pentru rambursarea unui credit ipotecar. Cererea solvabilă de pe piața imobiliară a scăzut. În viitorul apropiat se va păstra tendința de scădere a vânzării imobiliarelor, iar prețurile au toate șansele să scadă. Nu cu mult, dar vor scădea. Cei care doresc să își achiziționeze o locuință, pot să mai aștepte puțin”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns