Stiri din Sport de ultima ora

Prima femeie boxer din Iran, ajunsa intr-o competitie oficiala

Are 24 de ani, dar pumnul puternic si precis. Este vorba despre Sadaf Khadem, prima pugilista iraniana care ajunge pe ring, intr-o competitie oficiala. Nu in Iran, unde pentru meci ar fi trebuit sa fie arbitru femeie, antrenor femeie si asa mai departe, ci in Franta. In orasul Royan, Sadaf Khadem o infrunta pe pugilista franceza Anne Chauvin.

Sadaf Khadem se intoarce acasa in curand si spera ca iranienii sa fie incantati de performanta ei. In Iran mai sunt femei boxer, ba chiar Federatia Iraniana de Box si-a deschis portile pentru femei, dar conditiile stricte pentru meci fac aproape imposibila, pentru moment, organizarea de competitii. Pugilistele participa la meciuri ilegale, uneori in Turcia.

Sadaf s-a antrenat ani de zile, cea mai mare parte a timpului in clandestinitate, intrucat in Iranul islamic salile de box sunt rezervate barbatilor.

Cele doua sportive, Anne Chauvin si Sadaf Khadem, spun ca nu meciul in sine e important, ori cine va castiga, ci faptul ca lupta pentru o cauza – aceea de a elimina barierele care stau in calea iraniencelor ce si-ar dori o cariera in box.

 

Citeste  Simona Halep s-a vaccinat anti-Covid

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns