Stiri de ultima ora din Sanatate

Curata casa, dar pe noi ne imbolnavesc

Marea majoritate a produselor de curatenie sunt periculoase pentru sanatatea noastra – este concluzia unui studiu intreprins de 60 Millions de Consommateurs, publicatia  Institutului National al Consumatorului din Franta.

Vi se promite un interior impecabil, cu mirosuri florale si o curatenie sclipitoare, dar, paradoxal, aceste produse curata casa, insa noua ne dauneaza, deci au efectul invers – arata publicatia franceza.

Au fost analizate 60 de produse de curatenie, toate fabricate de marci de prestigiu, prezente pe piata din toata Europa. Foarte multe dintre ele contin substante toxice, care ne fac rau si polueaza mediul.

Isotiazolina e un conservant toxic, care se regaseste in mai toate produsele de curatenie. La fel compusii de amoniu cuaternar, care, se spune, “omoara 99,9 la suta din bacterii, distrug virusuri si ciuperci”, dar, ce nu se spune este ca, pentru om si mediu, sunt foarte daunatori. De asemenea, mare parte din parfumurile folosite la lumanari aromate sau deodorante de interior au potential alergen foarte mare si pot provoca grave crize de astm.

“In reclame, e suficient sa pulverizezi putin si totul straluceste de curatenie. Dar nu vi se spune ce se depune pe plamanii vostri, ai copiilor vostri si ai planetei” – scrie Christelle Pangrazzi, redactor-sef adjunct la  “60 millions de consommateurs”.

Solutia este utilizarea substantelor de curatenie nepoluante, asa-numitele produse verzi, care sunt din ce in ce mai multe pe piata.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns