Stiri Lifestyle de ultima ora

Vineri dupa pranz – perioada cea mai putin productiva

O stiam cu totii, dar acum avem si confirmarea stiintifica: vinerea, dupa pranz, lucratorii dau cel mai slab randament. Si fac cele mai multe greseli.

Cercetatorii americani de la Texas A&M University au studiat folosirea computerului din punct de vedere metric in cazul a 789 de angajati de la o mare firma de energie. Studiul a durat doi ani.

“Majoritatea studiilor privind productivitatea muncii se bazeaza pe auto-evaluari, evaluarile sefilor sau alte metode care pot fi consdierate subiective. Noi insa a folosit masuratori privind utilizarea computerului, ca de exemplu viteza de tastare, greselile de scriere si activitatea mouse-ului, pentru a obtine informatii obiective privind lucrul la calculator” – a explicat Mark Benden, seful departamentului Munca din cadrul universitatii texane.

In cadrul studiului, cercetatorii au comparat folosirea computerului in diferite zile ale saptamanii si perioade ale zilei si au realizat un tipar comportamental. Concluzia este ca in timpul saptamanii computerul e folosit intens de angajati, in timp ce, incepand cu vineri la pranz, gradul de folosire scade mult. “Lucratorii scriu mai multe cuvinte si fac mai multe miscari de mouse si scroll de luni pana joi inclusiv. Iar activitatea scade drastic vinerea, mai ales dupa pranz” – arata studiul american.

De asemenea, pe baza acelorasi masuratori metrice, cercetatorii au ajuns la concluzia ca in cazul celor care lucreaza de acasa, scaderea activitatii sau greselile de scriere sunt mai putin pronuntate decat in cazul salariatilor aflati la birou. Sugestia este pentru un sistem hibrid de lucru, precum si pentru saptamana de patru zile, astfel incat salariatii sa fie mai incantati de munca pe care o fac.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns