Stiri Actuale de ultima ora

31 cetateni sirieni ascunsi intr-un autocamion incarcat cu rosii

Grupul a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al politiei de frontiera romana, agentii de frontiera au depistat, in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, 31 cetateni sirieni care au incercat sa intre ilegal la noi in tara, ascunsi intr-un autocamion incarcat cu rosii. Tranportul de rosii venea din Turcia, iar la volan se afla un cetatean turc.

Mizand pe faptul ca seara controalele sunt mai lejere, traficantii de persoane au calculat ca sosirea camionului cu rosii si cu migrantii ilegali sa aiba loc in jurul orei 22.30. Soferul, un cetatean turc in varsta de 44 de ani, s-a prezentat la punctul de frontiera Giurgiu declarand ca in autocamion se afla legume, mai exact rosii, exportate din Turcia in Romania.

“In baza analizei de risc, colegii nostri au procedat la efectuarea unui control amanuntit in compartimentul marfa al autocamionului, politistii de frontiera descoperind ascunse 31 persoane”- precizeaza Politia de Frontiera Romana.

In cadrul cercetarilor s-a constatat faptul ca sunt cetateni sirieni si nu detin documente de identitate. Desi initial a incercat sa se dezvinovateasca si sa spuna ca nu stia ca transporta si migranti, pe langa legume, soferul a fost retinut, intrucat sirienii au declarat ca acesta stia despre prezenta lor in autocamion.

Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano-bulgar, cetatenii sirieni, soferul si autocamionul au fost preluati de catre reprezentatii Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

De regula, migrantii clandestini folosesc Romania ca tara de tranzit, pentru a ajunge apoi, mai departe, in alte tari ale Uniunii Europene. Politistii romani de la frontiera dau dovada de vigilenta si la transporturile din categoria de risc trec la controale extrem de amanuntite. Acestea sunt si mai drastice in ultimii 2 ani, mai ales in conditiile in care Austria ne refuza intrarea in spatiul Schengen invocand problema migrantilor ilegali care, chipurile, ar veni din Romania.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns