Stiri Locale de ultima ora

Promenada Urbana revine pe Calea Victoriei

Primaria Bucurestiului anunta ca in ultimul weekend din luna iulie, Calea Victoriei devine pietonala intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei, de dimineata de la 9 pana seara la ora 22. Vor avea loc activitati recreative in aer liber in cadrul „Strazi deschise – Bucuresti”.

Din programul artistic al zilei fac parte spectacole de lectura interactive, street dance si teatru de marionete si papusi.

Programul artistic pe Calea Victoriei debuteaza, la ora 18.00, cu celebra comedie de moravuri „O noapte furtunoasa”, un spectacol-lectura interactiv, pus in scena de actorii Ioana Flora, Gabriela Porumbacu, Cristi Toma, Mihai Baranga, Mihai Razus, Cezar Boghina, Vasile Calofir si Ionel Nitulescu in cadrul proiectului „Ochii mintii”. Pe parcursul a doua ore, in zona Muzeului National de Istorie a Romaniei, spectatorii se vor putea delecta cu „peripetiunile” cunoscutelor personaje caragialesti si vor putea chiar sa devina parte din spectacol – precizeaza primaria Capitalei.

Incepand cu ora 18.30, artistii Teatrului de Animatie Tandarica invita copiii sa se bucure de povesti pline de umor cu spectacole de papusi si marionete in zona Muzeului National de Arta al Romaniei.

Citeste  Afla care sunt noile masuri luate de autoritati

Programul de seara este dedicat demonstratiilor stradale de dans. Incepand cu ora 20.00, zona Bisericii Kretzulescu de pe Calea Victoriei va deveni scena  impresionantului „Street Dance Show” al Asociatiei Challenge Arts. Membrii asociatiei vor anima strada cu ritmuri si pasi de dans si vor provoca publicul sa imbratiseze muzica si sa danseze alaturi de ei.

Expozitiile Scolii de Arta Bucuresti, ce exploreaza varii domenii de expresivitate artistica – de la design vestimentar, decoratiuni interioare, iconografie la arta fotografica –, pot fi vizitate duminica, 30 iulie, in intervalul orar 10.30-22.00, la sediul situat in sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Voda nr. 100.

Casa Filipescu-Cesianu a Municipiului Bucuresti isi deschide portile in ambele zile de weekend, sambata, 29 iulie, si duminica, 30 iulie, si invita vizitatorii la o calatorie fascinanta in timp si spatiu. Expozitiile „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”, „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” sunt deschise publicului in intervalul orar 10.00-17.30.

Citeste  Mall-urile din Bucuresti isi vor reduce programul

Unul dintre cele mai de impact proiecte outdoor care dau viata orasului in sezonul estival, „Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana” a luat startul in luna aprilie si propune bucurestenilor, pana in luna octombrie, o serie de weekenduri pietonale in oras menite sa transforme spatiul public, altminteri aglomerat, in zone de relaxare temporare pentru locuitori si turisti. Weekendurile pietonale presupun instaurarea unor zone temporar pietonale in diverse puncte centrale si din cartierele Bucurestiului si organizarea unor activari stradale si momente artistice pe traseele pietonale ale evenimentului.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns