Stiri Locale de ultima ora

Furtuna, ploi si distrugeri in mai multe zone din Romania

Braila

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta  – ISU – anunta ca patru copaci au cazut si zeci de curti din municipiul Braila au fost inundate in urma fenomenelor meteo inregistrate in tot judetul. Pompierii au intervenit cu trei motopompe si o autospeciala pentru evacuarea apei din curti. Nu au fost raportate victime.

Tulcea

In orasul Tulcea fenomenele meteo au lasat in urma drumuri blocate si case inundate. Potrivit ISU Delta, salvatorii din cadrul Statiei de Pompieri Macin intervin pentru scoaterea apei in urma precipitatiilor cazute in ultima ora. Se intervine la cel putin noua case inundate partial ori cu infiltratii in beciuri. Conform aceleiasi surse, pompierii din municipiul Tulcea au intervenit pentru degajarea unor crengi de copaci cazute pe carosabil si pe un autoturism. De asemenea, membrii serviciilor voluntare din Nalbant si Frecăţei au actionat pentru deblocarea partială a unor drumuri. Judetul Tulcea s-a confruntat cu averse, descarcari electrice, vant si grindina de mici dimensiuni.

Hunedoara si Arad

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare Cod galben de inundatii pentru rauri din judetele Hunedoara si Arad, valabila pana la miezul noptii.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri in judetele Hunedoara si Arad.

In judetul Tulcea a fost in vigoare o atentionare Cod galben de averse, descarcari electrice, vant si grindina de mici dimensiuni, cantitatile de apa putand depasi 25 de litri pe metru patrat.

Iasi

Asupra municipiului Iasi s-a abatut o furtuna violenta, duminica dupa amiaza. La spitalul de copii Sf.Maria s-au spart mai multe geamuri, din cauza vijeliei extrem de puternice. Nici pacientii, nici personalul medical nu au avut de suferit, dar s-au inregistrat pagube materiale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns