Alianta pentru Turism solicita ajutor din partea Guvernului
Stiri de ultima ora din Turism

Alianta pentru Turism solicita ajutor din partea Guvernului

In Romania pandemia a luat proportii. Numarul de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 depaseste 1.000 pe zi.  Pentru ca foarte multe persoane ies in oras si isi fac vacantele in tara uita de normele de sigurante pe care trebuie sa le respecte. Alianta pentru Turism a facut o scrisoare deschisa premierului Romaniei in care face apel asupra rolului pe care industria HoReCa il reprezinta in economia romaneasca.

Iata ce sustin semnatarii scrisorii

”Dorim să începem acest demers prin afirmația fermă că majoritatea actorilor acestei industrii sunt responsabili și respectă legile și reglementările în vigoare. Acestea au fost elaborate de Guvernul României împreună cu noi ca și reprezentanți ai industriei, sunt necesare și trebuie obligatoriu respectate de toată lumea”.

Scopul acestui document nu este acela de a atrage atentia asupra aspectului negative pe care HoReCA il are ci este raportat la intreaga industrie.

„Cu ce însă nu putem să fim de acord, este stigmatizarea întregii industrii ca fiind iresponsabilă și cauza principală pentru creșterea numărului de cazuri de contagiune cu SARS-COV 2 în România. Nu suntem în cunoștință de VREUN CAZ de infectare în industria noastră și nici nu avem știință despre focare cu geneza în interiorul breslei noastre.

Prin urmare, dezavuăm ideea și discuțiile din spațiul public care susțin reintroducerea unor restricții în zona HORECA, care ar putea conduce chiar la închiderea localurilor în general. Sigur, cine nu respectă legea și bunul simț, ar trebui să fie drastic sancționat, însă nicidecum nu se pot pune toți actorii în aceeași oală. Reiterăm deschiderea și sprijinul nostru pentru rafinarea și detalierea prezentelor reglementări ca soluție pentru prevenirea răspândirii viruslului și ca răspuns numărului crescut de cazuri.” se mai mentioneaza in document.

Alianta pentru Turism face aceasta solicitare in ideea de prevenire a infectarii cu Covid-19. Numarul alarmant de infectari din ultima perioada ar trebui sa ne determine sa fim mai precauti.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns