Stiri de ultima ora din Politica

Din lux si opulenta, Dragnea ajunge dupa gratii

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

Sentinta a fost data de Inalta Curte de Casatie si Justitie. 4 din cei 5 membri ai completului de judecata au hotarat sa mentina condamnarea cu suspendare, pe care deja o primise Liviu Dragnea, seful PSD si presedintele Camerei Deputatilor – al treilea om in stat.  Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul care viza angajarea fictiva a lui Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica – la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Hotararea ICCJ a fost anuntata dupa amiaza, iar Dragnea trebuie sa se predea pentru ca sentinta sa fie pusa in aplicare. Potrivit procedurilor e, de asemenea, posibil ca politia sa-l ridice de la domiciliul sau din Bucuresti.

Se spune ca Dragnea este printre cei mai bogati oameni din Romania, cu nenumarate conturi in afara tarii si case in locuri exotice.

Rezultatul alegerilor de ieri a facut posibila aceasta decizie a instantei

La europarlamentarele de ieri, PSD a obtinut un procent dezastruos – 23,68 la suta, potrivit rezultatelor partiale. Se plaseaza pe locul doi, dupa PNL, dar e posibil sa mai cada dupa ce se incheie numararea voturile romanilor din strainatate. Alianta USR-PLUS e pe locul al treilea, cu 23,9 la suta. PNL si alianta USR-PLUS au, matematic, majoritatea, si ar putea colabora pentru schimbarea guvernului.

Daca PSD ar fi invins in alegeri, era foarte probabil ca instanta sa mai incerce sa taraganeze sentinta, mai ales ca pana la prescrierea faptei nu mai e mult.

Miriam 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns