Prin prezenta masiva la vot, romanii valideaza referendumul pe justitie

Stiri de ultima ora din Politica

In cursul dupa-amiezii, dupa o zi intensa de vot, s-a atins pragul necesar pentru ca referendumul pe justitie sa fie valabil. S-au pronuntat in privinta referendumului convocat de presedintele Klaus Iohannis peste 30 la suta din alegatorii care au votat.

Alegerile europarlamentare au starnit interesul romanilor

Spre deosebire de alte alegeri, romanii au fost mai entuziasmati in privinta scrutinului europarlamentar si voteaza in numar mare. Unii refuza cele doua buletine pentru referendumul pe justitie si prefera sa voteze doar la europarlamentare. La multe centre de vot e aglomeratie inca de la primele ore ale diminetii.

Romanii din diaspora, umiliti din nou

Desi au fost organizate 441 de sectii de vot in strainatate, organizarea a lasat mult de dorit. In zonele cu multe romani, mai ales in tarile din Uniunea Europeana, oamenii stau la coada ore intregi si nici macar nu stiu daca apuca sa voteze. Este posibil ca, desi numeric sectiile de vot sa para suficiente, repartizarea lor sa fie defectuoasa si sa fie centre de vot inutile, in zone unde nu sunt multi romani, iar in regiunile comunitati mari, sectiile de vot sa fie putine si neincapatore. In plus, au fost trimise prea putine buletine – 4 milioane pentru toata diaspora, din toate colturile lumii. Multi povestesc ca, practic, se repeta situatia de la prezidentialele din 2014, cand la primul tur de scrutin mii de alegatori s-au trezit ca li se inchide usa in nas, pentru ca se terminase programul de vot.

Citeste  Regele Iordaniei a anulat vizita in Romania. Viorica Dancila este principala vinovata.

Opozitia – PNL, USR/PLUS, PMP- cere insistent prelungirea programului de vot, atat in tara, cat in strainatate.

Miriam

sursa foto : facebook Christian Irimia Balazs

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *