Stiri de ultima ora din Politica

E posibila reintroducerea restrictiilor in unele localitati sau zone, atrage atentia Klaus Iohannis

Presedintele a declarat ca, in functie de numarul de cazuri noi COVID, este posibila reintroducerea restrictiilor in unele localitati sau segmente.

In Romania s-a inregistrat un record in ultimele 24 de ore, cu 1251 de noi cazuri COVID. Bilantul deceselor ultimei zile e de 33 de  morti. Spitalele sunt pe punctul de a intra in criza de paturi.

„Este posibila reintroducerea de restrictii pe plan local, regional, daca va creste numarul cazurilor de COVID-19, astfel incat situatia sa nu scape de sub control”, a declarat presedintele Klaus Iohannis. El a evocat opinia unor specialisti ca un al doilea val al pandemiei de coronavirus este iminent in Europa. De altfel, guvernele din mai multe state europene spun deja ca al doilea val a sosit. Klaus Iohannis atrage atentia ca e imperativ sa facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent din Romania si de a tine epidemia sub control. „De responsabilitatea fiecaruia dintre noi depind viata si sanatatea celorlalti” – a spus presedintele, adaugand ca acest virus nu va disparea prea curand si pance nu va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie sa gasim solutii care sa ne permita sa avem o societate si o economie functionale.

Citeste  Guvernarea PSD – un asalt asupra statului de drept si a democratiei, declara presedintele Iohannis

Iohannis e impotriva amanarii parlamentarelor

Mai multe voci din PSD, dar si din alte partide din opozitie, au invocat ideea amanarii scrutinului legislativ din 6 decembrie, din cauza cresterii numarului de noi cazuri COVID. Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu este de acord. „E incercarea jalnica a unor politicieni care stiu ca nu mai intra in Parlament, sa mai prinda cateva luni de diurna” – crede Klaus Iohannis.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns