Stiri de ultima ora din Turism

S-a deschis Igloo Village, constructia care inlocuieste celebrul Hotel de Gheata de la Balea Lac

Deschiderea ar fi trebuit sa aiba loc in decembrie, insa din cauza temperaturilor prea ridicate, lucrarile nu au putut sa inceapa decat in a doua saptamana din ianuarie.

Primii turisti s-au cazat deja la Igloo Village, constructia care anul acesta inlocuieste Hotelul de Gheata din Muntii Fagaras. Este vorba despre doua tinere din Marea Britanie – Samantha si Amy – care au avut curajul sa doarma in interiorul obiectivului, construit integral din gheata.

Grupul de turisti din Marea Britanie este mai mare, insa “doar cele doua tinere si-au luat inima-n dinti si au vrut sa experimenteze o noapte de somn “la rece”. Deci ele au fost primele persoane cazate in noul obiectiv” – au explicat reprezentantii Igloo Village. Ceilalti turisti britanici au renuntat la ideea, de teama ca nu vor rezista la frig.

Dupa ce au dormit intr-una din camerele Igloo Village, cele doua tinere britanice au spus ca au dormit bine si nu le-a fost frig deloc.

Citeste  „O surpriza numita Romania”

Echipa care face lucrarile din gheata mai are inca multa treaba. Deocamdata sunt gata doua din cele cinci igluuri care vor forma complexul. Urmeaza apoi amenajarile interioare. Pentru prima data in cei 15 ani care au trecut de cand a demarat acest proiect, Hotelul de Gheata de la Balea Lac nu a putut fi inaltat din cauza ca a fost prea cald. In anii trecut, la o temperatura exterioara de -15 grade, in interior minima era de -2 grade.

Tema aleasa pentru acest sezon este „Lumea Subacvatica” – „Underwater World”. Deja pentru sfarsitul saptamanii, s-au facut foarte multe rezervari.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns