Un vin bun va fi mereu apreciat, indiferent de locatia unde ne-am aflam. La 24drinks.ro clientii pot comanda direct de pe site-ul magazinului vinuri premiate precum Davino 2015 si multe altele.
Exista o multime de motive diferite pentru care oamenilor le place sa bea vin. Acestea pot varia de la banal la excelent, dar multi tind sa se bucure de el din motive mult mai previzibile decat ai crede. Vom lasa deoparte intreaga parte a “alcoolului” din ecuatiei, deoarece acest lucru nu este unic pentru vin in sine.
Mai mult decat orice alt tip de alcool, vinul are abilitatea extraordinara de a va afecta mai mult simturile. Potrivit majoritatii bautorilor de vin, vinul poate aduce cu usurinta un fel de placere nu numai papilelor gustative, ci si simtului vederii, precum si al mirosului.
Multi il compara cu gusturile unei mese bune, unde nu numai ca ne loveste palatul intr-un anumit fel, dar vederea si mirosul ne ofera o experienta mai bine conturata. Vinurile diferite au arome diferite, precum si gusturi, astfel incat multi pot experimenta un amestec unic de mirosuri cu fiecare sticla diferita.
Acesta este principalul motiv pentru care oamenii tind sa vorbeasca despre vin. Mai precis, de aceea oamenii vorbesc despre vin in felul in care o fac. Nu exista practic nicio alta bautura alcoolica care sa ofere acelasi tip de experienta. Dupa cum am spus deja, este mai asemanator cu mancarea decat cu o bautura tipica.
Vinul poate fi folosit in mai multe moduri diferite si cu mai multe tipuri diferite de mese. Exista un motiv pentru care iubitorii de vin vorbesc despre diferite tipuri de vinuri ce au corespondent si anume faptul ca anumite vinuri se potrivesc mai bine cu anumite alimente. Vinurile pot fi folosite si atunci cand gatim, facand preparatele mai adaptabile si mai versatile decat majoritatea.
Desi acelasi lucru se poate spune pentru unele tipuri de cidru, puteti gati mai multe feluri de mancare cu vinuri diferite decat puteti cu cidrul. Exista, de asemenea, tipuri de vin de desert, care pot fi utilizate in mai multe moduri pentru prepararea desertului. Acest lucru urmeaza in general acelasi proces de fermentare ca si vinul normal, dar consuma mai mult zahar si are un proces mai scurt.
Din aceasta cauza, exista un continut mai ridicat de zahar si un continut mai mic de alcool, astfel incat poate fi folosit ca indulcitor pentru multe deserturi. Poate fi folosit si in feluri de mancare mai amare pentru a le face usor mai dulci. Aceste tipuri de vin au in mod normal un continut de zahar de aproximativ 30%, comparativ cu vinul alcoolic mai tipic, care are in mod normal un continut de zahar de 2%.
Niciun vin nu are acelasi gust si, asa cum am aratat deja, nici doi ani diferiti nu pot oferi acelasi gust. Fiecare sticla de vin este ambalata cu tone de arome si mirosuri diferite, care ies la iveala pentru prima data intr-un pahar.
Din acest motiv, veti obtine mai multa satisfactie cu un pahar de vin decat ati avea cu alte bauturi. In timp ce s-ar putea sa obtineti indicii despre anumite gusturi doar la prima inghititura, dar puteti obtine si mai mult cu urmatoarea, oferind o experienta destul de senzationala.
Vinurile creeaza un echilibru intre amaraciune, fructuozitate si aciditate care depaseste cu mult orice altceva ce regasim in majoritatea celorlalte bauturi. In timp ce multe tipuri de whisky etc. au aceleasi nuante, vinurile sunt diferite de fiecare data, iar echilibrele gusturilor pot fi drastic diferite intre fiecare marca si chiar intre fiecare an.
Vorbind despre modul in care vinurile se pot imbunatati odata cu varsta, ele pot oferi, de asemenea, o privire asupra unui anumit timp si loc. Un vin cultivat intr-o anumita regiune intr-un anumit timp poate aduce cu sine imagini ale regiunii si epocii. Gustul si aromele sale contribuie la formarea unei imagini pitoresti a locului in care a fost creata. Nicio alta bautura alcoolica nu poate face acest lucru si doar cateva tipuri de alimente o pot face. Din acest motiv, vinul este unul dintre putinele produse agricole care isi dezvaluie mediul sau terroir-ul.
Vinul nu trebuie consumat in doze mari. De fapt, daca consumam vin cu moderatie, in doze mici, vom avea numai de castiga.
O serie de studii au aratat ca a bea unul sau doua pahare de vin te poate ajuta sa traiesti mai mult. Daca esti barbat, se speculeaza ca poti bea doua pahare pe zi, iar femeile pot sa bea un pahar pe zi pentru a avea o viata mai lunga. Cu toate acestea, cercetatorii au spus ca nu ar trebui sa treci dincolo de acest lucru, deoarece atunci poate incepe sa aiba efecte foarte negative.
S-a dovedit ca este cazul fata de persoanele care consuma diferite tipuri de alcool, precum si de cei care nu beau. Poate ca, in loc de un mar pe zi, ar trebui sa bem un pahar de vin pe zi.Se stie ca vinul poate avea o multime de ingrediente diferite, asa cum am facut aluzie atunci cand vorbeam despre diferenta de gust. Din aceasta cauza, va trebui sa va exersati palatul mult mai des, pentru a prelua toate gusturile oferite, chiar si intr-un singur pahar de vin. Acesta este si cazul diferitelor arome care pot aparea.
Site-ul 24drinks.ro ofera o gama vasta de vinuri de calitate!