Stiri de ultima ora din Turism

Canada se prabuseste, ca destinatie turistica

Preturile tot mai mari, restrictiile de la frontiera si haosul de pe aeroporturi darama sperantele Canadei de a redeveni o destinatie turistica, dupa anii de pandemie.

In acest moment, cheltuielile din turism sunt cu 34 la suta sub nivelul celor din 2019, arata datele oficiale prezentate de industria turismului. Dupa ce au fost ridicate majoritatea restrictiilor COVID, industria turismului din Canada spera ca 2022 sa fie anul in care macar turismul intern sa revina la nivelul normal.

Dar preturile la benzina au explodat, asa ca drumurile cu masina devin adevarate fantezii. Si calatoriile cu avionul ridica mari probleme: aeroporturile canadiene se confrunta cu anularea zborurilor, turisti blocati si bagaje pierdute. Astfel, industria turismului din Canada va trebui sa se multumeasca cu incasari multi mai mici decat anticipase si astfel revigorarea acestui sector intarzie cel putin un an. “In acest moment se pare am putea vorbi de relansare la sfarsitul lui 2023, dar nu stim nimic sigur”– declara Beth Potter, presedinta Asociatiilor din Industria de turism din Canada. Ea spune ca oamenii sunt dornici sa calatoreasca dupa anii pandemici, insa intervin frana inflatiei si celelalte probleme.

Inainte de COVID, industria turismului avea venituri de 76,7 miliarde de dolari pe an, adica 2 la suta din Produsul Intern Brut al Canadei. In acest an, incasarile vor de circa doua treimi din aceasta suma.

Cea mai mare scadere se inregistreaza in privinta turistilor internationali. In aprilie anul acesta, sosirile din strainatate erau cu 50 la suta mai mici comparativ cu aprilie 2019.

Canada cere in continuare dovada vaccinarii

Canada cere strainilor sa faca dovada vaccinarii complete la intrarea in tara; prin comparatie, tarile europene au renuntat la orice cerinte avand legatura cu coronavirusul. La fel au procedat si Mexic si statele din Caraibe. “Canada trebuie sa faca mai mult pentru a simplifica intrarea turistilor. In conditiile de acum, ii alungam” – e de parere un expert de la un grup de lobby in turism.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns