Stiri de ultima ora din Sanatate

Originea COVID ramane neelucidata

Sperantele ca vom afla vreodata de unde a pornit pandemia COVID, care ne-a dat viata peste cap, ani la rand, scad pe zi ce trece. In conditiile in care nici cele mai renumite servicii secrete din lume, nici Organizatia Mondiala a Sanatatii nu pot face lumina, se naste intrebarea legitima daca exista cineva care chiar doreste sa elucideze originea coronavirusului.

Agentiile de informatii din Statele Unite nu au gasit nicio dovada directa ca pandemia COVID-19 ar fi fost declansata de un incident la Institutul de Virusologie din Wuhan, China. Este concluzia unui raport declasificat la Washington D.C. Cu toate acestea, documentul mentioneaza ca nu este exclusa posibilitatea ca virusul sa fi scapat din laborator.

„CIA si o alta agentie in continuare nu pot stabili originea exacta a pandemiei COVID-19. Ambele ipoteze (virus din natura sau scapat din laborator) se bazeaza pe prezumtii ori sunt contrazise de alte informatii” – se arata in raportul declasificat de americani.

Documentul mentioneaza ca desi s-au facut studii extinse privind coronavirusurile, la Institutul Wuhan, nu exista nicio dovada ca ar fi avut loc un incident, care sa fi dus apoi la propagarea virusului.

Parerile sunt impartite

Comunitatea de informatii din SUA are pareri impartite privind originea COVID-19. Recent, Departamentul Energiei anuntase ca din surse destul de credibile ar reiesi ca virusul ar fi scapat dintr-un laborator al chinezilor. Beijingul, desigur, dezminte.

Pe de alta parte, alte patru agentii de informatii din SUA ar fi ajuns la concluzia ca, cel mai probabil, pandemia a pornit din natura.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns