Stiri Justitie de ultima ora

22 de escroci romani arestati la Paris – jucau alba neagra in fata Turnului Eiffel

Potrivit presei franceze, ei fac parte dintr-o retea de jocuri de noroc de strada mult mai ampla, care opereaza nu doar in Franta, ci si in tarile vecine.

Castigurile gruparii, cu origini in Romania, se ridica la peste 1 milion de euro. De regula, escrocii pacaleau naivii cu alba-neagra sau cu alte smecherii cu carti de joc. 22 de romani au fost interpelati la Paris in primele doua zile ale acestei saptamani. Ei sunt acuzati de escrocherie si apartenenta la un grup infractional. Presa din Hexagon afirma ca e una dintre cele mai mari lovituri date mafiei jocurilor de noroc de strada.

Carti, zaruri, alba-neagra

Victimele predilecte erau turistii straini, veniti sa se plimbe in zona Tour Eiffel. Dar nu sunt putini nici francezii care au pariat sume maricele sperand sa ghiceasca fie cartea norocoasa, fie cupa care ascundea marele pot. De asemenea, se puneau pariuri pe zaruri.

Informatia a aparut prima data in Le Parisien, dupa care a fost confirmata de procuratura. Reteaua ar fi dirijata din Romania, spun surse apropiate anchetei. Cei prinsi pe teren, “la lucru”, ar fi doar niste simpli executanti. Anchetatorii vor sa ajunga la capii retelei, dar se pare ca acestia sunt in Romania. O parte din cei retinuti in fata turnului Eiffel au mai dat niste nume de complici, tot romani, aflati in Franta. Acestia au fost imediat arestati.

Citeste  Romanca hoata, arestata in Franta

“Jucatorii norocosi”, complicii escrocilor, in arest

De asemenea, au fost arestati complicii lor care se prefaceau ca sunt clienti si ii incintau pe turisti sa joace. Unul dintre acestia e poreclit “Avocatul”, intrucat, bine imbracat si vorbind o franceza corecta, se prefacea a fi jucator care tocmai a castigat o suma mare. El ii indemna pe oameni sa joace alba-neagra sau carti, spunand ca se poate castiga foarte bine.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns