Stiri Justitie de ultima ora

Hotie la bancomat: un roman condamnat in Kuweit

Romanul a fost condamnat la 3 ani inchisoare, cu munca silnica, dupa ce a fost gasit vinovat de furt de date din bancomate

Curtea Penala din Kuweit City, capitala emiratului, l-a condamnat pe roman la 3 ani de inchisoare, dar nu in regim obisnuit, ci cu prestarea unor munci grele. Identitatea romanului nu a fost data publicitatii. Barbatul instala pe bancomat un dispozitiv de copiere a datelor de pe banda magnetica a cardului folosit de clientii care retrageau bani.

Infractorul roman avea viza de turist

Romanul a fost arestat in luna mai a acestui an, dupa ce autoritatile au fost contactate de una dintre bancile locale – Boubyan Bank. Pe imaginile inregistrate de camerele de supraveghere, angajatii bancii au vazut ca cineva incerca sa instaleze un dispozitiv pe bancomat. Ulterior s-a constatat ca e vorba de un sistem de copiere a datelor si informatiilor de pe cardurile clientilor. Infractorul roman se afla in Kuweit cu viza de turist. La patru zile de la intrarea pe teritoriul emiratului, hotul a avut prima tentativa de furt de date. In momentul in care a fost arestat, asupra lui s-au gasit harti cu locatiile in care se afla ATM-uri in tot emiratul kuweitian. Oficialii de la Boubyan Bank afirma ca dispun de sisteme de supraveghere extrem de sofisticate, prin care au reusit, in doar cateva minute, sa descopere tentativa de furt.

Citeste  Pana la sfarsitul anului, pedofilii, proxenetii si violatorii vor fi inscrisi intr-un Registru National

O adevarata premiera

Presa din Kuweit noteaza ca e o adevarata premiera; nu se mai stie de niciun caz in care un roman sa fie implicat in furt de la bancomat. Pana acum, marea majoritate a arestarilor si condamnarilor de cetateni romani erau legate de tinere romance venite sa se prostitueze in Kuweit.

Miriam

foto: Arab Times

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns