Stiri Justitie de ultima ora

Cumpanasu a fost trimis in judecata

Dubiosul personaj a mintit ca are studii superioare, pentru a obtine un post de expert intr-un proiect european.

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca inculpatul l-a determinat pe responsabilul de proiect sa-l angajeze pe post de expert IT, desi nu indeplinea cerintele fisei postului. Proiectul era un parteneriat Ministerul Dezvoltarii Regionale – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Tema proiectului era „Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si pentru stabilirea dezvoltarii la nivel local”.

“Inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect sa-l angajeze pe un post de expert IT, in conditiile in care acesta nu indeplinea cerintele fisei postului (acelea de a detine o diploma de studii universitare si de a avea experienta in specialitate de minim 1 an). Ulterior, desi inculpatul ar fi promis de mai multe ori ca va aduce documentele respective care sa ateste indeplinirea conditiilor de angajare, nici pană la data finalizarii proiectului nu a facut acest lucru” – precizeaza DNA.

Astfel, Alexandru Cumpanasu ar fi obtinut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retributie pentru activitatea depusa in calitate de expert IT in proiectul respectiv.

Cumpanasu e un personaj dubios, fost candidat la prezidentiale, ajuns la un moment dat pe un val de simpatie dupa moartea nepoatei sale, Alexandra Macesanu, omorata de “monstrul din Caracal”, Gheorghe Dinca. Desi e extrem de controversat, el a fost cooptat in diverse foruri si ong-uri si avea intrari la ministri. Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei – CNMR – coordonata de Cumpanasu, a obtinut, se pare, fonduri consistente din partea unor ministere, indiferent de culoarea guvernului aflat la Palatul Cotroceni. De altfel, la ong-urile lui Cumpanasu erau abonati (si subordonati lui Cumpanasu) fosti ministri, fosti sefi de servicii secrete si diverse personaje influente pe scena politica romaneasca.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns