Stiri de ultima ora Auto

Aplicația RAR care spune totul despre istoricul daunelor mașinii tale

Registrul Auto Român vine din nou în ajutorul conducătorilor auto cu o aplicație nouă. Astfel, istoricul de pagube al mașinilor înmatriculate în România poate fi verificat, începând de acum, cu ajutorul unei aplicaţii lansate de Registrul Auto Român (RAR). Aplicația se regăsește pe site-ul Registrului, www.rarom.ro și poate fi accesată contra cost.
Așadar, cu ajutorul aplicaţiei “Istoric Vehicul”, utilizatorii pot afla în doar câteva minute, informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la sediul societăţilor autorizate de asigurări, avarii produse pe teritoriul României, informează RAR.
Informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) și interogarea prin aplicaţie, precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost, la un tarif de 35 de lei. Itoricul de daune conţine următoarele informaţii:

1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Suma se achită online.
Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă. În situaţia în care clientul doreşte să obţină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conţine următoarele informaţii: zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă; intervalul valorii devizului de reparaţie; intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului; dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic; dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.
RAR precizează că toate informaţiile introduse în sistemul informatic, pentru a afla datele solicitate, sunt protejate conform normelor incluse în Regulamentul General de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR).

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns