Stiri Actuale de ultima ora

Amenzi pe litoral . Afla care este motivul

 

Saptamana trecuta s-au dat amenzi pe litoral de peste jumatate de million de lei iar autoritatile au decis retragerea de la vanzare a peste 200 de kilograme de produse alimentare.

Medicii veterinari au controlat in perioada 22 – 28 iulie , 272 de unitati din Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru , Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.  In urma controalelor in toate cele sapte zone de interes turistic s-au gasit, din pacate neregularitati.

ANSVSA a preciat urmatoarele “Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 56 de unitati, respectiv 16 restaurante, 13 unitati tip fast – food, 4 unitati tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetarie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete inghetata, o rulota, 6 depozite alimentare, 1 unitate produse congelate si 2 autoutilitare au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 513.200 de lei. In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 211,5 kg de produse alimentare si 30 de bucati oua improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare”.

In urma tuturor acestor controale s-au constatat numeroase neconformitati. Acestia au constatat manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare nedemonstrarea trasabilitatii produselor alimentare dar si efectuarea transporturilor de produse cu mijloace de transport neautorizate sanitar – veterinar.

“Prin intermediul DSVSA Constanta, ANSVSA pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie”, a mai declarat ANSVSA.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns