Stiri de ultima ora din Turism

Esti curios sa aflii cum traiesc oamenii din singurul oras in care nu exista bani , religie sau politica?

Exista un loc in care oamenii traiesc fara a urma standardele cu care suntem obisnuiti. Este un loc in care nu exista bani , religie sau politica. Auroville se afla in India de Sud la 150 de kilometrii de Chennai.

Auroville a fost fondat in anul 1968 si este recunoscut UNESCO ca fiind oras international deoarece aici se gasesc peste 100 de nationalitati. Aici oamenii traiesc fara probleme deoarece nu exista un sistem politic, religie sau un aspect extrem de important nu folosesc bani.

Cladirile din acest oras sunt arhitecturale si se schimba in mod constant. Acestea sunt structurate astfel incat sa fie cat mai prietenoase cu mediul. Constructorii isi doresc sa optimizeze consumul de energie regenerabila pentru a-si atinge obiectivul de reutilizare si reciclare.

Bazele acestui experiment au fost puse de Mirrei Alfassa, care a declarat ”Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio naţiune să nu îl poată revendica; un loc în care toate fiinţele umane care aspiră la bine să poată trăi ca şi cetăţeni liberi ai lumii, respectând o singură autoritate, şi anume aceea a adevărului suprem. Un loc al păcii şi al armoniei, unde toate instinctele de luptă ale omului să fie folosite pentru a depăşi suferinţele, slăbiciunile şi ignoranţa, pentru a triumfa în faţa limitărilor şi a dizabilităţilor.“

Aceasta a preluat ideile filosofului indian Sri Aurobindo si le-a transformat intr-un proiect desosebit. Experimentul a luat nastere pe 28 februarie 1968 cand peste 5.000 de oameni din 124 de tari au ajuns la locul stabilit.

Pe langa faptul ca nu exista bani, religie sau guvern in acest oras nu exista nici sosele , ziare sau stiri legate de razboi, saracie sau orice altceva. In prezent se construieste pentru inca 50.000 de oameni. Auroville are astazi 2.500 de rezidenti autoexilati din peste 100 de tari.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns