Stiri Locale de ultima ora

Construirea muzeului al Holocaustului in centrul Bucurestiului este refuzat din nou.

Realizarea muzeului al Holocaustului in centrul Bucurestiului, mai exact pe strada Lipscani este refuzat pentru a doua oara de catre consilierii capitalei.

Consilierii care au votat impotriva au declarat ca motivul este ca imobilul este defapt o colectie de tablouri. Istoricii in schimb au primit cu dezamagire refuzul consilierilor.

Proiectul pentru Muzeul Holocaustului a fost initiat in anul 2012 de catre Administratia Prezidentiala, Guvernul Romaniei si Municipalitate.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a declarat urmatoarele: „Proiectul a fost pe ordinea de zi suplimentară, într-o şedinţă extraordinară. Acest lucru s-a invocat de către persoana care a dat în judecată PMB şi faptul că anterior existase o decizie prin care această clădire de pe str. Lipscani trebuia să fie amenajată ca pinacotecă”.

Proiectul a repus pe ordinea zilei atat in cadrul sedintei din februarie cat si in cea din martie.

Radu Ioanid, istoric a declarat: „Acest vot negativ pentru că nu pot să-l vad altfel al consilierilor municipiului Bucureşti este unul care loveşte în imaginea pozitivă a României. România este o ţară care a avut a treia comunitate evreiască din Europa ca mărime, comunitate care a avut o contribuţie extraordinară la modenizarea României”.

Cu toate astea o parte dintre consilieri s-au abtinut de la vot, cum ar fi Roxana Wring – consilier general USR: „Cu toţii ne dorim să avem la Bucureşti un muzeu de talie internaţională a istoriei evreilor şi Holocaustului, dar pe de altă parte acest imobil face parte dintr-un program al pinacotecii Bucureşti. Cele peste 5000 de obiecte de artă care sunt parte din colecţia din perioada interbelică. Abţinerea colegilor mei se referă la dacă acesta este cel mai potrivit imobil sau dacă trebuie să găsim un imobil, de exemplu în Cartierul Evreiesc sau un imobil mai potrivit din punct de vedere al arhitecturii”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns