Stiri Economice de ultima ora

Un avion etiopian a aterizat pe un aeroport în construcție

Un avion de transport marfă al companiei naţionale etiopiene Ethiopian Airlines a aterizat în urma unei erori pe un aeroport aflat în construcţie în nordul Zambiei, a anunţat un responsabil din cadrul ministerului zambian al Transporturilor, relatează presa internațională.

Aeronava a aterizat duminică ”din greşeală” pe pista viitorului Aeroport Internaţional Copperbelt, situat în provincia nordică zambiană cu acelaşi nume, deservită în prezent de Aeroportul Internaţional Simon Mwansa Kapwepwe, aflat la o distanţă de 15 kilometri, a declarat secretarul permanent al Ministerului Transporturilor, Misheck Lungu.

”La momentul aterizării, (pilotul) se afla în legătură cu controlorii de trafic aerian, iar aceştia i-au spus: ”nu te vedem”, a explicat Lungu pentru AFP. ”Aşa că el a coborât orientându-se vizual, deoarece nu a fost ghidat, şi a aterizat pe un aeroport aflat încă în construcţie”, a adăugat reprezentantul.

Nu au fost probleme mari

Lungu a precizat că aterizarea nu a provocat daune, iar anchetatorii urmează să întocmească un ”raport complet” cu privire la acest incident.

Pilotul a reuşit să decoleze din nou către destinaţia iniţială.

Citeste  Inca o tara ramane fara gazele din Rusia

Compania Ethiopian Airlines nu a putut fi contactată imediat, notează AFP.

Inaugurarea Aeroportului Internaţional Copperbelt, construit de China, fusese programată iniţial pentru jumătatea anului 2020, însă a fost întârziată de pandemia de COVID-19.

Ethiopian Airlines îşi menţine încrederea în constructorul american Boeing în pofida prăbuşirii unuia dintre avioanele sale 737 MAX 8 pe 10 martie, a doua catastrofă aeriană a acestui tip de aparat în cinci luni, ceea ce a condus la imobilizarea modelului în întreaga lume, a declarat luni CEO al companiei aeriene.

Boeing 737 MAX a fost vândut în peste 5.000 de exemplare în lume şi doar 376 dintre ele au fost livrate în acest stadiu, potrivit producătorului. Ethiopian Airlines trebuie să primească încă 29, a anunţat compania pe website-ul său.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns