Stiri de ultima ora din Sanatate

Care este dieta potrivită pentru câinele tău

Un caine sanatos inseamna un stapan fericit! Pentru ca animalul de companie sa se bucure de un nivel optim al sanatatii, are nevoie de o alimentatie potrivita nevoilor lui. Pe de o o parte, exista caini care se confrunta cu un exces de greutate, deci care au nevoie de alimentatie moderata sau speciala. Pe de alta parte, sunt caini predispusi ca acumularea kilogramelor in plus, in alimentatia carora trebuie introdusa mancare speciala.

Alimente speciale

Pentru ca animalele de companie au nevoi diverse si speciale, pe piata exista producatori de mancare ce se alatura stapanilor in crearea unui stil de viata sanatos pentru companionii lor. Ingredientele folosite in prepararea produselor destinate cainilor sunt de origine animala, in combinatie cu alte suplimente, precum silimarina, care protejeaza ficatul si contribuie eficient la obtinerea unei stari generale pozitive. Ingredientele, precum carnea de rata, de iepure, de miel, heringul sau somonul, sunt de inalta calitate, usor de digerat si nu provoaca afectiuni.

Greutatea ideala a cainelui depinde, in functie de rasa, insa este recomandat sa se consulte si sfatul medicului veterinar. Cresterea in greutate a cainelui cu un procent de 15-20% reprezinta un motiv de ingrijorare. Pe masura ce devine obez, cainele se misca mult mai lent, devine apatic, irascibil, doarme mai mult si respira greu. Acestea sunt semnale de alarma care anunta stapanii ca riscul de imbolnavire la care este supus cainele a crescut.

Risc de obezitate

In topul listei se afla mancatul excesiv. Stapanii care pun la dispozitie cainilor o cantitate nepotrivita de mancare vor vedea efectele negative pe parcurs. Avand in vedere ca animalul de companie nu are capacitatea de a trasa limite privind consumul de mancare, acesta se va confrunta cu supraalimentarea. De aceea, atunci cand cumpara mancarea dintr-un pet shop, stapanul trebuie sa se informeze direct de la sursa cu privire la cantitatea optima pe care trebuie sa o ofere animalului de companie in fiecare zi.

In continuare, exista rase care sunt predispuse la cresterea in greutate. Printre acestea se numara urmatoarele rase: Pug, Boxer, Bulldog Englez, Terrier Scotian sau Labrador.

Chiar si varsta poate fi un factor care influenteaza greutatea cainelui. Atunci cand cainele inceteaza a mai fi activ, are nevoie de o alimentatie potrivita, care nu ii aduce un aport ridicat de calorii.

Afectiunile de sanatate si castrarea sau sterilizarea sunt doi factori care influenteaza puternic animalul de companie. Sunt doua situatii in care cainele fie are nevoie de alimentatie speciala, fie doar de un numar redus de calorii. Aceste alimente speciale se gasesc pe rafturile unui petshop profesionist, care acorda atentie sporita sanatatii animalelor de companie.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns