Stiri Actuale de ultima ora

Instalatiile de irigat – ajutoarele de nadejde pentru tine si pentru recoltele tale

Daca esti fermier, cu siguranta iti doresti ca recoltele tale sa se dezvolte armonios si sa ofere doar roade sanatoase. In acest sens, tehologiile moderne isi fac simtita prezenta in tehnicile din sfera agriculturii si vin mai aproape de tine cu o serie de produse special concepute pentru confort si pentru rezultate garantate. Astfel, indiferent de sezon, celebrele instalatii de irigat nu ar trebui sa lipseasca din serele sau solariile tale.

Pe langa faptul ca salvezi timp in ceea ce priveste udarea plantelor, vei simti economii importante la cheltuielile de intretinere. Instalatia va doza cantitatea necesara de apa pentru fiecare planta in parte, fara a face risipa sau a produce pagube in recolta. Beneficiile nu se opresc aici, ci vizeaza atat problema buruienilor, cat si procesul armonios prin care se dezvolta plantele indiferent de anotimp.

Motive pentru care sa alegi instalatii de irigat pentru recolta ta sunt:

Sunt eficiente si economice

In primul si in primul rand, aceste instalatii de irigat sunt eficiente din toate punctele de vedere. Preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar investitia va fi in mod sigur una care iti va fi de ajutor pentru o perioada indelungata de timp. In plus, gratie tehnologiilor care stau la baza instalatiei, apa va fi dozata in asa fel incat sa formeze un mediu propice pentru dezvoltarea plantelor. Spre deosebire de irigarea clasica, manuala, apa nu va mai fi folosita in exces, iar acest lucru se va reflecta in facturile lunare de intretinere.

Salveaza timp

De asemenea, aceste instalatii de irigat vin la pachet cu un alt avantaj major, mai exact timpul. Intrucat activitatile in solarii, sere sau pe campuri nu inceteaza niciodata, un astfel de sistem automatizat iti ofera oportunitatea de a-ti aduce la capacitate maxima activitatea pe care o desfasori. In acest fel uiti de grija udatului plantelor, iar tu poti investi timpul ramas in formarea unui mediu sigur pentru ca roadele sa nu intarzie sa apara.

Funrizeaza uniform apa in sol

Un alt avantaj pe care il au sistemele de irigat este faptul ca radacinile vor primi strict cantitatea necesara de apa. Daca in cazul udatului cu furtunul sau cu stropitoarea exista sansa de suprasaturare, in acest caz se reduc semnificativ problemele cauzate de inundatie sau de mucegai. Plantele vor fi tot timpul in siguranta, iar solul va atinge un echilibru esential pentru dezvoltarea sanatoasa a recoltelor timpurii si nu numai.

Reduc aparitia buruienilor

Nu in ultimul rand, cu ajutorul acestor sisteme de irigat uiti de problemele cauzate de buruienile care iti acapareaza in fiecare vara plantele. In acest fel, nu vei mai fi nevoit sa folosesti ierbicide sau alte substante chimice care iti pot afecta pe termen lung chiar si recoltele. De asmenea, nu va mai trebui sa investesti timp in curatarea manuala a plantelor pentru a nu distruge radacinile. Pe scurt, apa va ajunge strict la plante, iar buruienile nu vor mai avea parte de un mediu propice dezvoltarii.

Unde gasesti instalatii de irigat?

Daca esti pasionat de agricultura si nu numai, expertii iti pun la dispozitie o serie de elemente special concepute pentru activitatea din sere, solarii sau de pe campuri pe tot parcursul anului. De la instalatii de irigat la plasa umbrire, toate produsele iti garanteaza calitate si profesionalism pentru o perioada indelungata de timp.

Asadar, daca iti doresti roade sanatoase pe tot parcursul anului si un proces de ingrijire cat se poate de simplu si de eficient, din  gradina ta nu trebuie sa lipseasca instalatiile de irigat. Avantajele sunt nenumarate, iar plantele tale de vor dezvolta armonios pentru rezultate pe masura asteptarilor.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns