Stiri de ultima ora Auto

Accesorii care nu trebuie să vă lipsească din mașină

Încă din momentul configurării sau de la achiziționare, orice autovehicul este echipat cu un set de accesorii standard menite să facă experiența la volan cât mai plăcută. Cu trecerea timpului, însă, putem descoperi că avem nevoie de elemente noi sau că pur și simplu calitatea celor existente nu mai satisface nevoile sau standardele inițiale. Va fi, așadar, nevoie de o schimbare.

De cele mai multe ori este vorba despre articole care să îmbunătățească vizibil nivelul de confort din interiorul automobilului, însă există situații în care componentele exterioare pot face diferența. Am redactat mai jos o listă succintă a celor mai căutate și utile accesorii despre care credem că nu ar trebui să-ți lipsească din automobil.

Covorașe auto

Acestea sunt disponibile sub formă de mochetă sau de tăviță și reprezintă un accesoriu indispensabil pentru orice autovehicul, pentru că deplasarea până la mașină se face pe suprafețe murdare ori acoperite cu praf, noroi sau apă.

Rolul acestor covorașe este să rețină impuritățile și să prevină deteriorarea mochetei care acoperă podeaua. Ele sunt curățate periodic, cu ocazia igienizării automobilului. În secundar, covorașele auto de calitate aduc și un plus de valoare estetică habitaclului, fiind ușor de curățat și rezistente în timp.

Citeste  Brandul Smart inregistreaza pierderi

Dacă nu știi ce să alegi, poți verifica ofertele de covorașe auto de la PTC-auto.ro, ca să ai o idee despre ce înseamnă un raport avantajos calitate-preț.

Protecții de interior

În aceeași gamă a accesoriilor sunt recomandate și diferitele protecții pentru praguri de uși, prag de portbagaj, suport de repaus pentru picior. Protecția pentru pragurile ușilor previne deteriorarea acestor suprafețe prin atingere cu talpa încălțămintei, care de obicei este foarte abrazivă din cauza prezenței particulelor de praf sau a pietricelelor.

Protejarea pragului portbagajului este la fel de necesară, pentru că bagajele pot fi grele și voluminoase și nu le poți introduce în mașină fără să atingi această zonă.

Protecția de tip suport repaus picior este dedicată exclusiv șoferului, fiind necesară pentru odihnirea piciorului în timpul în care acesta nu este implicat în acționarea pedalei ambreiaj. În plus, acest accesoriu previne deteriorarea mochetei.

Huse auto

Pentru autovehiculele care vin echipate cu scaune acoperite cu material textil este recomandată achiziționarea unui set de huse auto. Acestea protejează suprafețele de impuritățile prezente pe haine sau de vărsarea accidentală a lichidelor și îmbunătățesc aspectul interiorului mașinii. Husele pot fi curățate inclusiv la mașina de spălat, așadar sunt cât se poate de utile oricărui proprietar de automobil.

Citeste  Gama standard Golf are in continuare popularitate. Afla de ce este recomandat sa achizitionezi un Volkswagen

La capitolul accesorii de interior pentru portbagaj vei găsi elemente necesare păstrării ordinii și igienei, precum:

Plase de portbagaj – se pot dovedi extrem de utile, mai ales în cazul unor automobile spațioase, deoarece delimitează zonele de depozitare și fixează diferitele obiecte stocate în portbagaj;
Tăvițe de portbagaj – au rolul de a reține eficient orice fel de impurități sau scurgeri de lichide; pot fi extrase din portbagaj și se curăță foarte ușor, salvând astfel timpul necesar curățării în detaliu a suprafeței portbagajului și a mochetei.
Accesorii de exterior pentru portbagaj
Nu doar interiorul autovehicului poate beneficia de îmbunătățiri, ci și exteriorul acestuia, căci poți achiziționa elemente precum:

Bare transversale – foarte importante pentru orice autovehicul, sunt suportul ideal de transport în siguranță pentru bagaje sau obiecte voluminoase (biciclete, schiuri etc.);
Trepte laterale – pe vehicule de teren sau SUV-uri, acestea se pot instala pentru un acces mai facil în habitaclu.
Pentru a face alegerea potrivită, este necesar să știi că toate accesoriile disponibile sunt oferite pentru anumite mărci și modele de autoturisme. De aceea, este foarte important ca, înainte de achiziție, să verifici cu atenție indicațiile specificate în talon, ca să achiziționezi elementele compatibile cu modelul automobilului tău.

Citeste  Carburantii se ieftinesc in Romania

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns