Stiri de ultima ora Auto

Strainii sunt incantati de Dacia Spring, cea mai ieftina masina electrica de pe piata europeana

Presa straina scrie in termeni elogiosi despre Dacia Spring, autovehiculul electric, care ofera o autonomie de 225 de kilometri, si avand un pret extrem de convenabil, comparativ cu alte masini electrice:  20.000 de euro.

Electrica si accesibila, aceasta este formula de sustenabilitate a Dacia. Marca grupului Renault (parte a aliantei Renault- Nissan- Mitsubishi), intra pe segmentul litiu-ion cu mult-asteptatul model urban compact Spring.

Strategia brandului romanesc, scriu italienii de la Il Sole 24, are ca punct forte raportul pret-calitate: masini practice cu un pret de lista accesibil.

Spring are la baza experienta pe care grupul francez a capatat-o de-alungul timpului. Platforma (CMF-A) si mecanica sunt la fel ca Renault City K-Ze, pe care grupul il produce si il vinde in China din 2019. Din punct de vedere estetic, seamana bine cu sora ei, Sandero: imbina agilitatea unui vehicul de oras cu robustetea unui SUV , alaturi de un stil urban, modern. O adevarata masina de oras, dar dimensiuni convenabile: lungime – 3,73 metri, latime 1,62 metri si inaltime 1,51 metri. Desi dimensiunile par reduse, modelul urban cu patru locuri ofera spatiu confortabil.

Citeste  Accesati aceasta pagina pentru a descoperi avantajele serviciului rent a car!

In interior, mult plastic. Ecranul digital pentru sofer e de 3,5 inch, iar echipamentele optionale de la bord include sistem multimedia Media Nav, navigator, radio, compatibilitate cu Apple Carplay si Android Auto, Bluetooth, precum si USB. Dispune de un motor electric de 33 kW (44 CP), actionat de o baterie de 26,8 kW, care permite o autonomie de 225 km, in regim WLTP.

Potrivit site-ului Dacia, precomenzile sunt temporar suspendate, iar doritorii se pot inscrie pe lista de asteptare. De altfel, lansarea precomenzilor a acum cateva zile, a dus la blocarea totala a site-ului. Unii spun ca a fost un esec al Dacia, care nu a pus la punct un sistem optim pentru precomenzi. Altii spun insa ca blocarea site-ului e o dovada a succesului Dacia Spring.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns