Carburantii se ieftinesc in Romania
Stiri de ultima ora Auto

Carburantii se ieftinesc in Romania

Pretul carburantilor scade in Romania.  Dupa ce s-a eliminat spraacciza la 1 ianuarie 2020, Romania a ajuns tara cu cele mai mici preturi la carburanti din intreaga Uniune Europeana.

In aceasta saptamana pretul benzinei a ajuns la 4.7 lei pe litru in Bucuresti iar motorina standard a ajuns sa coste sub 5 lei. Oamenii se declara absoluti incantati de aceasta scadere.

O ieftinire promisa din decembrie

Pe data de 30 decembrie presedintele Romaniei a promulgat legea prin care accizele la carburanti scadeau la 1.656 lei/litru in privinta benzinei si 1.518 lei /litru in privinta motorinei.

Dupa aceasta lege preturile au scazut cu 32 de bani pe litru deoarece companiile petroliere au avut posibilitatea de  a aplica alte niveluri. Florin Citu, ministru de resort a facut o declaratie in aceasta privinta “Dupa ce legea care elimina supraacciza a fost promulgată, MFP a recalculat nivelul accizei care să țină cont de legea promulgată și de articolele 342 și 442 din codul fiscal. Cele două articole actualizează acciza în funcție de indicele de creștere a preturilor de consum publicat de INS”.

Citeste  Mercedes-Benz vrea un abonament de 1.200 de dolari pe an

In prezent, pretul carburantilor continua sa multumeasca oamenii care se asteapta ca pretul sa continue sa scada. Laurian Lungu, analist financiar a declarat „Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat. De ce? Pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri”.

Acesta a mai avut ceva de spus „O să fie o piaţă inundată de petrol în condiţiile în care cererea scade, ăsta este defapt şocul mare. Dar situaţia este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”.

Faptul ca tara noastra a intrat in stare de urgenta si numarul de imbolnaviri de coronavirus este peste 100 ne va afecta in toate domeniile.  Starea de urgenta decretata de presedintele Klaus Iohannis ne va obliga sa stam mai mult in casa si sa anulam calatoriile sau orice alte iesiri in oras.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *