Stiri Actuale de ultima ora

Romania are 217 infectati cu coronavirus

In ultimele 24 de ore (marti ora 18-miercuri ora 18) numarul cazurilor confirmate a crescut cu 33.

Potrivit ultimei actualizari date publicitatii de Institutul National de Sanatate Publica, cele mai multe cazuri sunt confirmate in Bucuresti – 69.

Din cele 33 de cazuri noi de miercuri, 22 sunt contacte de la Spitalul Gerota – al Ministerului de Interne – acolo unde pe 5 martie se interna, pentru afectiuni pulmonare, un barbat de 60 de ani, care declarase ca nu a calatorit in strainatate. S-a dovedit a fi o minciuna. Barbatul fusese in Israel. Pentru ca in spital nu s-au luat masuri de protectie, pacientul nefiind suspect de coronavirus, din cauza lui s-au pozitivat zeci de cazuri.

19 pacienti sunt declarati vindecati si au fost externati.

Situatia pe judete

21 – Hunedoara, 17 – Timiş, 13 – Iasi, 13 – Constanta, 11 – Brasov, 8 – Arad, 5 – Caras-Severin, 5 – Neamt, 5 – Ilfov, 4 – Mures, 4 – Suceava, 4 – Cluj, 4 – Covasna, 3 – Dolj, 2 – Bacau, 2 – Buzau, 2 – Galati, 2 – Mehedinti, 2 – Prahova, 2 – Valcea, 2 – Gorj, 2 – Braila, 2 – Ialomita, 2 – Olt, 2 – Teleorman, 2 – Vrancea.

Bihor, Botosani, Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Vaslui, Salaj au fiecare cate un caz.

Conform INSP, in izolare la domiciliu se afla in total 18.965 persoane, iar in carantina instituţionalizata – 3.373.

Situatia in functie de varsta si sex

In Romania, cei mai afectati sunt cei din categoria 40-49 de ani. In randul copiilor, sunt doar 2  procente, iar in randul varstnicilor de peste 80 de ani nu e niciun caz. Femeile sunt, procentual, mai multe ca barbatii in grupa de pozitivi la coronavirus – 49 la suta. In timp ce procentul barbatilor este de 46 la suta.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns