ghimpele
Stiri Lifestyle de ultima ora

Sportul în copilărie

Cu toții suntem de acord că sportul, în special în copilărie, este extrem de important.

Mișcarea oferă atât de multe beneficii: îmbunătățirea circulației sângelui, irigarea membrelor și a creierului, îmbunătățirea ritmului cardiac, dezvoltarea mușchilor, întărirea țesutului conjunctiv, îmbunătățirea stării emoționale, stimularea voinței și creșterea rezistenței.

Indiferent de tipul de sport pe care copilul îl preferă, este important să îl poată practica de cel puțin două ori pe săptămână.

Fiecare sport are propriile sale indicații pentru anumite zone ale corpului, iar unele dintre ele sunt utile întregului organism.

Cu cât copilul va începe mai devreme practicarea unui sport, cu atât mai mult își va putea dezvolta o carieră în domeniu dacă manifestă interes și dorință. Sportul presupune disciplină, autocontrol, acuratețe, dăruire, coordonare și concentrare.

Cu siguranță, sportul este foarte util pentru cei mici. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre cele mai eficiente și utile sporturi pentru tinerii noștri campioni:

  • Tenis – un sport foarte celebru care presupune agilitate, rezistență, voință, atenție la detalii și gândire rațională. Cu siguranță merită ca cei mici să practice unul dintre cele mai artistice sporturi din lume.
  • Înot – Chiar dacă nu va deveni înotător, practicarea acestui sport va aduce numeroase beneficii copilului. Printre acestea menționăm dezvoltarea trunchiului, dezvoltarea plămânilor, creșterea aportului de oxigen în plămâni, stimularea autocontrolului și a voinței și, de asemenea, hrănirea dragostei și a respectului pentru apă. Și, nu în ultimul rând, înotul este extrem de plăcut. 🙂
  • Arte marțiale – judo, taekwondo, karate, aikido, jujutsu, kung fu, kickboxing și multe altele. Acest sport presupune răbdare, autoapărare, reflexe rapide și stabilitate mintală. Artele marțiale sunt practicate de oameni din întreaga lume și reprezintă unul dintre sporturile preferate ale bărbaților din întreaga lume.
  • Volei și fotbal – unele dintre cele mai îndrăgite jocuri de echipă din lume. Deoarece voleiul a avut mare succes în România, este predat din ce în ce mai mult în școli. Acesta stimulează toate grupele musculare, îmbunătățește coordonarea și cultivă abilitatea de a juca în echipă. Aceasta din urmă este o calitate deosebit de valoroasă care îi va fi de mare ajutor copilului în viață.
  • Ciclism – toți copiii adoră mersul cu bicicleta. Este o modalitate excelentă de a socializa cu alți copii, de a vizita locuri frumoase și de a-și antrena partea inferioară a corpului. Nu este nevoie decât de o bicicletă, prieteni și idei pentru locuri de plimbare.
  • Hoverboard sau trotinete electrice – copiii le adoră. Aceste vehicule sunt alimentate de un motor electric. Sunt ideale pe teren drept, fără denivelări pentru a obține un echilibru perfect. Nu sunt necesare abilități speciale. Orice copil poate folosi un asemenea vehicul.

Dacă ați decis să vă încurajați copilul să se apuce de sport, este extrem de important ca cel mic să înceapă antrenamentele de la o vârstă fragedă. Astfel, prin perseverență și dragoste pentru sport, va putea realiza ce și-a propus. Este important ca cel mic să se antreneze ori de câte ori este posibil, preferabil o dată pe zi, pentru a consolida rezultatele deja obținute. Sportul este unul dintre cele mai importante lucruri care ne îmbunătățesc sănătatea și stabilitatea mintală. În plus, sportul ajută copiii să-și dezvolte conduita morală și să învețe să respectul succesul celor din jur.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns