Stiri Lifestyle de ultima ora

Compania Meta acuzata ca, intentionat, provoaca dependenta in randul tinerilor

Zeci de state americane au dat in judecata Meta, compania umbrela pentru Facebook, Instagram si alte platforme. In plangerile depuse in instanta, Meta e acuzata ca recurge la diverse metode pentru ca tinerii sa devina dependenti de retelele de socializare.

Sunt 33 de state americane, inclusiv California si New York, care au depus plangere in instanta. Potrivit documentelor, Meta induce in eroare publicul, in mod repetat, in legatura cu pericolele pe care le reprezinta platformele sale de socializare si ii face in mod deliberat pe copii si pe tineri sa aiba un comportament compulsivo-dependent in ceea ce priveste retelele sociale.

“Meta utilizeaza tehnologii puternice, nemaifolosite pana acum, pentru a-i ademeni, implica si, in cele din urma a-i atrage in capcana pe copii si pe adolescenti. Principalul sau motiv este profitul” – se arata in plangerea depusa in California.

Rob Bonta, Procurorul-General al Californiei, afirma ca Meta a incalcat legile federale si statale, inclusiv legile privind protectia copilului online si legea privind falsa publicitate. „In incercarea de a-si spori profiturile, Meta a indus in eroare publicul in mod repetat in legatura cu pericolele substantiale ale produselor sale. A ascuns modurile in care Instagram si Facebook exploateaza si manipuleaza consumatorii cei mai vulnerabili, adolescentii si copiii. Stim, datorita investigatiilor noastre, precum si datorita dezvaluirilor facute de oameni din interior, ca Meta e la curent cu urmatoarele: cu faptul ca Instagram e daunator pentru un procent important de adolescenti, mai ales pentru fete. 13,5 la suta din fetele de pe Instagram spun ca platforma le agraveaza gandurile de suicid si de autoagresiune”– a precizat Procurorul-General al Californiei.

Copiii sunt o categorie care se afla in vizorul companiilor, spun specialistii. Firmele spera ca loialitatea fata de un brand se consolideaza inca din copilarie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!