Stiri Locale de ultima ora

Restaurantele din parcurile Sectorului 1 se vor inchide la ora 23.00, o alta etapa din razboiul Clotilde Armand-Horia Constantinescu

Toate restaurantele care functioneaza in parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate pana la ora 23.00 – este decizia primarului Clotilde Armand.

Primaria anunta ca toate autorizatiile de functionare pe care administratia locala le emite pentru unitatile comerciale cu activitate de restaurant in parcuri sunt eliberate cu program de functionare ce nu poate depasi intervalul orar cuprins intre orele 07.00- 23.00.

”Dupa cum stiti, am avut multe plangeri din cauza muzicii date la maxim in parcul Herastrau de patronii unor asa-zise cluburi de fite. Cativa dintre acesti afaceristi, care au sprijin politic tocmai in Guvernul Romaniei si platesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stapani pentru parcurile noastre. Pentru ca au ignorat ani la rand nevoia de liniste a comunitatii locale, crezand ca nu li se poate intampla nimic, o sa-i oblig eu sa respecte legea si bunul simt. Aparam drepturile si sanatatea locuitorilor si redam parcurile comunitatii locale””, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Citeste  O autostrada din Romania va avea tuneluri speciale pentru ursi

Firmele din Panama la care face  referire Clotilde Armand sunt controlate de familia sefului ANPC (Autoritatea pentru Protectia Consumatorului) Horia Constantinescu. El si Clotilde Armand sunt in razboi de mai multa vreme. Familia lui Constantinescu detine una sau mai multe companii offshore, cu sediul in Panama. Cand a fost intrebat daca nu cumva e o forma de evaziune fiscala, Constantinescu a precizat ca a recurs la aceasta formula pentru ca a dorit companii care emit actiuni la purtator, pentru a le da copiilor sai.

Autorizatiile deja emise vor fi revizuite

In cazul autorizatiilor deja emise, cu depasirea orarului 07.00-23.00, primarul Clotilde Armand a cerut revizuirea in regim de urgenta a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus. De asemenea, edilul Sectorului 1 a mai solicitat functionarilor Serviciului Autorizatii de Functionare si Servicii Publice din cadrul Primariei Sectorului 1 sa nu mai emita autorizatii de functionare in interiorul parcurilor pentru unitatile comerciale si de prestari servicii care prin natura activitatii acestora pot crea riscuri pentru sanatatea populatiei sau disconfort comunitatii prin producerea de zgomot, vibratii, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.

Citeste  Cand va avea loc programul rabla pentru electrocasnice la finalul acestui an?

Aceasta decizie a fost luata in baza prevederilor „Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei”, aprobate prin ordin al Ministrului Sanatatii.

”Ani la rand, patronii cluburilor din Herastrau au facut legea in Sectorul 1, cu complicitatea fostelor administratii. Eu si echipa mea aparam drepturile si sanatatea locuitorilor si redam parcurile comunitatii locale”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!