Stiri de ultima ora din Turism

Unsprezece migranți care au vrut să fugă în Palma de Mallorca, prinși de poliție

Poliţia din Palma de Mallorca (arhipelagul Baleare) a găsit şi reţinut sâmbătă 11 dintre persoanele care fugiseră dintr-un avion aterizat de urgenţă pe aeroportul din oraş, unul dintre cele mai frecventate din Spania, un incident care a provocat perturbări numeroase ale traficului aerian, transmite AFP.

Avionul, care efectua un zbor între Maroc şi Turcia, a fost deviat vineri, în jurul orei 19.00, spre Palma de Mallorca, din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager, a declarat pentru AFP Garda Civilă.

În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion.

Poliţia şi Garda Civilă au început imediat căutările pe aeroport, paralizând activităţile, care nu au putut fi reluate decât în jur de miezul nopţii, după 4 ore de întrerupere, au indicat autorităţile aeroportuare.

Potrivit cotidianului El Pais, anchetatorii au în vedere ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.

”Deocamdată, 11 persoane au fost găsite de poliţie şi Garda Civilă”, a confirmat un purtător de cuvânt al guvernului local.

Citeste  Cele mai scumpe camere de hotel din lume

Cel puţin nouă persoane sunt în continuare fugare, potrivit autorităţilor.

Pasagerul care a acuzat starea de rău a fost dus la spital, unde a fost declarat perfect sănătos şi a fost arestat de poliţie pentru ”favorizarea imigraţiei ilegale şi încălcarea legii cu privire la străini”, potrivit El Pais.

”El a părut să sufere de comă diabetică şi a fost transportat cu ambulanţa împreună cu un însoţitor”, care a dispărut şi el imediat ce au ajuns la spital, a relatat poliţia.

Potrivit aplicaţiei FlightRadar24, aeronava în cauză este un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi efectua un zbor între Casablanca şi Istanbul.

În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma de Mallorca au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri au suferit întârzieri semnificative la plecare, potrivit autorităţilor aeroportuare.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *