Stiri de ultima ora din Turism

O balenă a eșuat pe o plajă de lângă Atena

Un exemplar tânăr de balenă, rănit în zona cavităţii bucale, a eşuat vineri dimineaţă pe o plajă situată la sud de Atena, unde eforturile depuse de echipele de salvare sunt în curs de desfăşurare, au anunţat reprezentanţii Poliţiei portuare şi mai mulţi experţi din Grecia, informează AFP.

“O patrulă a Poliţiei portuare şi scafandrii de la Centrul de salvare a cetaceelor din Arion sunt la faţa locului pentru a salva balena”, a anunţat biroul de presă al Gărzii de Coastă.

Imagini difuzate de televiziunea publică ERT au arătat un medic veterinar care preleva un eşantion de sânge din corpul balenei, care îşi mişca uşor coada aflată în apă, în apropiere de plaja Flisvos din oraşul portuar Palaion Faliron.

Aimilia Drougas, oceanografă şi cofondatoare a centrului din Arion, a declarat că “balena Ziphius cavirostris (Balena cu cioc a lui Cuvier – n.r.), o specie destul de des întâlnită în Marea Egee şi în Marea Ionică, precum şi în largul insulei Creta, a fost rănită în zona cavităţii bucale”.

Citeste  Unsprezece migranți care au vrut să fugă în Palma de Mallorca, prinși de poliție

Cercetătorii din Arion au reperat mamiferul marin joi, la o distanţă de circa 15 kilometri, lângă plaja Vouliagmeni, şi au încercat să o dirijeze spre larg.

Însă vineri, “balena a eşuat la Flisvos şi este rănită”, a explicat aceeaşi cercetătoare, subliniind că este vorba despre un exemplar tânăr de balenă.

Potrivit lui Drosos Koutsoubas, profesor de biologie marină la Universitatea Mării Egee, citat de ERT, “elicele navelor provoacă adeseori acest gen de răni”.

Asemănătoare delfinilor, balenele Ziphius cavirostris, care au o talie medie şi o lungime maximală de şapte metri, plonjează până la adâncimi cuprinse între 1.000 şi 4.000 de metri, a declarat Aimilia Drougas.

Exemplare de balene din specia Ziphius cavirostris au eşuat în 2016 şi în 2017 în proximitatea insulelor Creta, respectiv Naxos.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns