Stiri de ultima ora din Turism

Doi francezi au fost arestați la Rio după ce au urcat pe statuia lui Iisus

Doi francezi au fost arestaţi după ce au asistat la răsăritul soarelui în timp ce se odihneau în vârful statuii Cristos Mântuitorul, un monument legendar care oferă o panoramă spectaculoasă asupra oraşului brazilian Rio de Janeiro.

Clement Dumais, în vârstă de 28 de ani, şi Paul Roux-dit-Buisson, de 27 de ani, au rămas duminică seară în perimetrul în care se află această statuie înaltă de 38 de metri, după încheierea programului de vizitare. Ei doreau să asiste luni dimineaţă la momentul în care soarele răsărea deasupra “Oraşului Minunat” (“Cidade Maravilhosa”) şi să admire panorama maiestuoasă a Golfului Guanabara.

Ei au pătruns înaintea zorilor în interiorul statuii, au urcat pe o scară interioară a monumentului şi au ajuns la o trapă care se deschide pe unul dintre braţele statuii. Distanţa dintre cele două braţe ale impunătoarei statui dedicate lui Hristos, întinse în lateral, este de 28 de metri.

“Eram în picioare pe braţele şi capul lui Iisus şi un agent de securitate ne-a văzut”, a explicat Paul Roux-dit-Buisson pentru AFP.

Citeste  Unsprezece migranți care au vrut să fugă în Palma de Mallorca, prinși de poliție

Aventura s-a încheiat în acel moment pentru cei doi tineri parizieni, întrucât Poliţia locală nu a fost deloc impresionată de explicaţiile lor despre acel “demers artistic”. Arestaţi luni, cei doi tineri au fost eliberaţi după ce au plătit o cauţiune de 10.000 de reali (1.600 de euro). Ei vor trebui, totodată, să se prezinte în faţa unui judecător.

Contactată de AFP, Poliţia turistică din Rio de Janeiro nu a făcut comentarii pe această temă, declarând doar că “este pe cale să verifice” faptele petrecute.

Poliţia braziliană a confiscat toate fotografiile şi înregistrările video care surprindeau momentul răsăritului soarelui deasupra muntelui Corcovado. Această aventură a fost mai degrabă una fără succes pentru cei doi francezi, care publică de 10 ani pe reţelele de socializare şi pe canalul lor de YouTube imagini surprinse în timpul unor acţiuni similare.

“Însă priveliştea era frumoasă. Puţini oameni au ocazia să vadă aşa ceva”, a declarat Paul Roux-dit-Buisson, cunoscut pe reţelele de socializare cu numele de Paul RDB. “Am putut să ne punem în pielea lui Hristos”, a adăugat el.

Citeste  Cele mai interesante atractii turistice din Maramures
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *