Stiri de ultima ora din Turism

O nouă atracție în New York: O roată uriașă

Oraşul New York, aflat în plină relansare a sezonului turistic, a inaugurat miercuri “Ferris Wheel”, o roată de peste 30 de metri instalată în piaţa Times Square şi care oferă vederi spectaculoase asupra panourilor publicitare, relatează EFE.

Atracţia, prezentă şi în alte mari metropole ale lumii şi deschisă până la 12 septembrie, doreşte să devină un simbol al revenirii şi să aducă “mai multă energie şi emoţie” acestei zone care a devenit pustie în lunile de pandemie şi care în prezent va reuni mulţimile”, a declarat primarul oraşului, Bill de Blasio, la o conferinţă de presă.

“Această roată este un simbol al faptului că începem să realizăm lucruri. Piaţa Times Square pustie a fost un simbol al lockdown-ului la New York, iar acum trebuie să devină un simbol de rezilienţă şi revenire”, a adăugat Tom Harris, preşedintele grupului antreprenorial Times Square Alliance.

Mai multe grupuri de turişti şi de curioşi s-au apropiat miercuri de noua atracţie newyorkeză, al cărei bilet de acces costă între 15 şi 35 de dolari, dar care este rezervată şi pentru sute de urcări gratis pentru cei care prezintă dovada vaccinării efectuate între 1 august şi 12 septembrie.

Citeste  4 destinatii pentru luna noiembrie

“Ferris Wheel” din piaţa Times Square doreşte să devină “principala atracţie turistică din lume pentru realizarea de selfiuri”, potrivit site-ului oficial.

Atracţia propune “experimentarea unei emoţii senzoriale de mii de pixeli în timp ce urci la 33 de metri deasupra unui munte de panouri publicitare spectaculoase”.

New York trăieşte un mult aşteptat sezon turistic, după ce primăria oraşului a investit în acest sens un buget record în urma mai multor luni de lockdown şi în aşteptarea redeschiderii sălilor de teatru de pe Broadway din apropiere de Times Square.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *