Stiri de ultima ora din Turism

Statuia Iisus Mântuitorul va fi restaurată

Nimeni nu poate să evite efectele provocate de trecerea timpului, nici măcar celebra statuie Cristos Mântuitorul, care domină panorama metropolei braziliene Rio de Janeiro: pentru cea de-a 90-a aniversare a sa, uriaşul monument construit în stil art-deco va face obiectul unui amplu proces de restaurare.

Arhitecta Cristina Ventura, care coordonează lucrările de pe şantier, urcă scările amenajate în interiorul statuii şi priveşte spre exterior printr-un orificiu situat în unul dintre braţele deschise ale statuii, inaugurată în 1931 şi devenită una dintre emblemele “Oraşului Minunat”.

“Structura externă, expusă în faţa elementelor naturii, a suferit o uzură din cauza soarelui, ploii, fulgerelor şi variaţiilor de temperatură”, a explicat Cristina Ventura.

Situată la 710 de metri deasupra nivelului mării, în vârful muntelui Corcovado, statuia din beton, înaltă de 38 de metri, primeşte de obicei aproape 2 milioane de vizitatori pe an. Ea va împlini în luna octombrie 90 de ani de la inaugurare.

Restaurarea prevede o analiză aprofundată a stării învelişului său exterior, compus din câteva mii de mici pietre triunghiulare tăiate manual, a armaturii sale din fier şi a infiltraţiilor de apă din structura sa.

Citeste  Cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa

Pentru a realiza aceste activităţi, echipa de restaurare va folosi o cartografiere fotografică de înaltă precizie, iar mai mulţi alpinişti vor căuta zonele defectuoase şi piesele care trebuie să fie înlocuite.

Inaugurată în 1931

Monumentul a fost inaugurat pe 12 octombrie 1931. În 1973, Cristos Mântuitorul a fost declarat monument istoric, iar în 2007 a fost inclus în rândul “Celor şapte minuni ale lumii moderne”.

Pandemia de coronavirus a constrâns autorităţile braziliene să închidă accesul publicului între lunile martie şi august 2020, cea mai lungă perioadă din istorie în care monumentul a rămas fără vizitatori.

Programul de restaurare, care va continua pe durata întregului an 2021, vizează, de asemenea, întocmirea unui plan de mentenanţă preventivă, pentru a permite evitarea avariilor majore în viitor.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns